Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, s-a aflat in redactia HotNews.ro si a discutat online cu cititorii despre noile coduri, cel penal si cel de procedura penala. Kovesi a declarat ca micsorarea pedepselor nu e tocmai oportuna si a dat un exemplu: "infractiunea de abuz in serviciu care a produs consecinte deosebit de grave este pedepsita cu inchisoare de la 5 la 15 ani. In proiectul de cod, pentru ca s-a eliminat agravanta consecintelor deosebit de grave, orice abuz este sanctionat cu o pedeapsa de la 6 luni la 3 ani. O diferenta de tratament radicala care nu e justificata si pe care nu o consideram oportuna."

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI si moderata de Dan Tapalaga
  • Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, in cadrul unei editii trecute a emisiunii "Discutia de luni", ca printre prioritatile sale se afla si institutirea de puteri sporite pentru procurorul general, astfel incat acesta sa poata sanctiona procurorii.
  • Cativa specialisti in drept, consultati de EvZ, considera ca noul Cod Penal, aflat in Parlament, va afecta grav dosarele de coruptie, dezincriminand unele infractiuni si micsorand pedeapsa pentru altele.

Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.