Vineri si 13, zi cu ghinion. La emisiunea 'Cine se face milionar', a lui Günther Jauch, de la RTL, milioane de oameni urmaresc cu sufletul la gura raspunsul la intrebarea de 16.000 de euro. "Prin capitala carei tari nu trece Dunarea?" - Optiuni: Romania, Austria, Serbia si Ungaria. Chestie de geografie. Candidatul isi pune la bataie ultimul joker si-o suna pe mamica la telefon, sa-l ajute cu raspunsul.

Mama Vera ii indica lui Robert Wick sa aleaga Serbia. Asa si face candidatul de 27 de ani, ajuns la intrebarea de 16.000 de euro. Si BUUUUF! Cade la 500, caci raspunsul era gresit. Specialistul in comunicare din Düsseldorf nu stia de Dambovita bucuresteana si farmecele ei. In mod evident, nici mama Vera.

Insa Robert nu o acuza: "Tot asa as fi ales si eu. Mama n-are nici o vina", a declarat el, pentru publicatia Express. Un regret insa ramane: "Cu 16.000 de euro mi-as fi putut renova in sfarsit casa, mi-as fi cumparat mobila noua si o masina de spalat vase. Sau poate as fi zburat la New-York. Acum, ce sa fac? O sa toc cei 500 de euro, cu un prieten, la Hamburg".

In 5 februarie 2006, pe un alt neamt l-a costat 32.000 de euro, tot la WwM-ul lui Jauch, ca n-a stiut raspunsul la intrebarea "Provincia romana Dacia exprima in mare parte teritoriul ocupat de actuala...1) Maroc 2) Estonia 3) Romania 4) Pakistan".

Jokerul telefonic, un profesor, a facut asociatia „Dacia...Dakkar...e posibil sa fie Maroc". Candidatul nu i-a preluat sugestia si a renuntat. 32.000 de euro s-au dus pe copca.