Un barbat din comuna argeseana Davidesti este cercetat de procurorii Directiei Generale Anticoruptie, fiind banuit ca a primit prin frauda permisul de conducere. Politistii care l-au oprit in trafic pentru ca nu avea rovinieta au constatat ca barbatul nu poate semna procesul verbal deoarece nu stie sa scrie si sa citeasca.

Permisul barbatului in varsta de 35 de ani a fost eliberat de Serviciul Permise din Pitesti.

Un film dat publicitatii de DGA il prezinta pe barbat incapabil sa descrie semnele de circulatie.

Argeseanul are carnet de sofer pentru categoriile B, C si E.

Scandalul pemiselor

Scandalul permiselor din Arges a inceput in luna iunie 2008. Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 15 iunie, primele mandate de arestare in acest dosar pe numele a 17 persoane. Printre cei 17 se aflau comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea, seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca, si preotul Laurentiu Floroiu.

In acest scandal, ar fi implicati magistrati si politicieni din Arges, care ar fi intervenit pentru obtinerea de permise de conducere.

In decembrie, DNA a trimis in judecata 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

DNA a descoperit ca in perioada 01 ianuarie 2006 – iunie 2008, pe raza judetului Arges si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane.

Marti, autoritatile au inceput verificarile in cazul celor 3.500 de dosare ale persoanelor banuite ca au obtinut fraudulos permisele de conducere emise de Serviciul Permise din Arges.