O misiune a Fondului Monetar International (FMI) va sosi, miercuri, la Bucuresti pentru a discuta despre un posibil program al FMI pentru Romania, a anuntat luni Fondul.

"Misiunea care incepe sa lucreze miercuri, 11 martie, va continua sa evalueze situatia macroeconomica si va avea discutii despre un potential program al Fondului pentru Romania", se arata in comunicatul biroului regional al FMI pentru Romania.

Multi economisti cred ca Romania este urmatorul stat mebru UE care asteapta un ajutor din partea UE/FMI, in conditii similare cu imprumuturile solicitate anul trecut de Ungaria si Letonia, pentru a acoperi deficitul de cont curent si pe cel fiscal.

"Programul ar face parte dintr-un pachet de finantare multilateral proactiv, bazat pe asigurari, care sa fie sustinut de Uniunea Europeana si de Banca Mondiala, printre alte institutii financiare internationale", mai precizeaza comunicatul.

Delegatia FMI va fi condusa de Jeffrey Franks si va ramane in Romania in perioada 11-25 martie.

Vicepremierul Dan Nica a anuntat, luni dimineata, ca o delegatie a FMI va veni in aceasta saptamana in Romania, "in primul rand" pentru a evalua situatia economiei romanesti. Acesta a mai precizat ca "nu crede" ca va fi vorba si despre o negociere pe tema unui imprumut.