Zeci de locatari ai cartierului ANL "Constantin Brancusi" din Bucuresti au iesit sambata in strada pentru a protesta fata de facturile prea mari la intretinere. Oamenii spun ca in luna ianuarie au avut de achitat sume de trei ori mai mari decat in luna precedenta si se plang ca sunt obligati sa suporte, din propriul buzunar, pierderile din retea, potrivit Mediafax.

Factura la intretinere pentru un apartament de 3 camere, in luna ianuarie, a ajuns si la 700 de lei, se plang locatarii cartierului ANL "Constantin Brancusi", cu toate ca, spun ei, au centrale proprii. Ei s-au adunat sambata dimineata in fata blocurilor din cartierul in care locuiesc, cerand explicatii pentru cresterea facturilor la intretinere.

La fata locului s-au deplasat reprezentati ai Administratiei Domeniului Public Sector 6, care au stat de vorba cu locuitorii cartierului, dar si reprezentanti ai fortelor de ordine, pentru a preveni eventuale incidente. Directorul ADP Sector 6, Daniel Istrate, a declarat, pentru Mediafax, cavina pentru cresterea facturilor la intretinere ar apartine exclusiv Distrigaz, care a facturat zece zile in plus din luna urmatoare.

El a adaugat ca toate sumele trecute pe listele de intretinere au explicatie, respingand astfel acuzatiile locatarilor care sustin ca exista sume pe aceste liste care nu sunt insotite de explicatii.

  • Repartizarea locuintelor din cartierul Brancusi, subiect de scandal

Cartierul ANL "Constantin Brancusi", din sectorul 6 al Capitalei a fost inaugurat in luna noiembrie 2005. Locuintele sunt administrate de primaria de sector, care a stabilit atunci nivelul chiriei in jurul a 10-15 euro pe luna. Beneficiarii repartitiilor pot locui in aceste imobile pentru doar o perioada de cinci ani cu acelasi nivel al chiriei.

Repartizarea locuintelor din cartierul "Constantin Brancusi" a starnit un imens scandal in vara anului 2005, intrucat patru consilieri locali PNL si PD, mai multi directori din primarie si rude ale responsabililor locali se aflau printre primele locuri, pe o lista de 1.180 de beneficiari.

Ulterior, lista de repartitii a fost anulata de Consiliul Local al sectorului 6, care s-a intrunit in sedinta extraordinara si a abrogat hotararea - votata de acelasi consiliu, cu putin timp inainte de schimbarea decizie.