Bugetarii cu venituri mari ar putea sa nu mai primeasca, in perioada urmatoare, majorari salariale, insa veniturile lor nici nu vor scadea. In schimb, vor creste, cel mai probabil, salariile mici din sectorul bugetar, astfel incat sa fie asigurat un echilibru intre diferitele categorii de angajati, a afirmat, joi, la postul public de radio, premierul Emil Boc.

"Cei cu salarii mai mici vor avea o crestere mai mare in comparatie cu cei care au salarii mari si foarte mari, pentru care o perioada de timp s-ar putea sa avem de-a face cu o stagnare a acelor salarii", a afirmat, joi, premierul Emil Boc, la Radio Romania Actualitati.

El a precizat ca sistemul va fi reglementat prin legea de salarizare unica in sectorul bugetar, pentru care vor avea loc consultari cu sindicatele si al carei proiect ar putea fi finalizat pana la sfarsitul lunii aprilie.

Primul ministru a mai adaugat ca, prin noua lege a salarizarii bugetare, se va institui un set de principii care sa pozitioneze fiecare profesie pe o scara valorica, potrivit competentelor si atributiilor existente in societate.