Site-ul Faismesdevoirs.com ofera incepand de joi elevilor posibilitatea de a le face temele contra sumei de 5 euro. Initiatorul a dat lovitura, dar sindicatele pentru parinti asteapta explicatii in acest sens, scrie Le Figaro.

"Nu poti face temele? Noi suntem aici pentru a te ajuta", acesta este sloganul pentru noul site, care a fost proiectat pentru elevii care au teme de facut. Taxa este de 5 € pentru o problema de matematica, de € 10 pentru un plan de eseu la istorie, si de pana la 80 € pentru o prezentare complexa.

Cum functioneaza afacerea? Elevul trimite intrebarile prin mail si primeste raspunsurile dupa 24 pana la 72 de ore. Plata se face prin carti de credit.

Initiativa este absolut inedita, spune fondatorul siteului, Stéphane Boukris, un tanar de 25 de ani. Interogat de Le Figaro, Boukris a declarat ca isi asuma "aspectul insolent si provocator" al unui asemenea site. Chestionat in privinta legalitatii unui asemenea initiative, fondatorul site-ului aminteste ca "multe produse nou aparute pe piata au creat polemici".

Nu fara cinism, Stéphane Boukris spune ca " legea pietei va decide daca asta functioneaza sau nu". " Daca vor fi cereri vom continua, daca nu vom inchide site-ul; asta-i tot!".