Un director de scoala din comuna ieseana Tatarusi a construit cu ajutorul parintilor elevilor un grup sanitar de 6.000 de lei. Fara bani de la bugetul local, parintii si profesorul au pus mana de la mana si au ridicat WC-ul pentru elevii scolii din localitate. Dupa doi ani, directorul Ion Ghiban a fost amendat cu 3.000 de lei de Primarie pentru ca nu ar fi avut toate autorizatiile. Directorul scolii spune ca parintii elevilor au mai “recidivat” si au modernizat si mobilierul invechit al salilor de clase.

“Cand am ajuns eu director in 2005, exista un grup sanitar impropiu acoperit cu placaj asa cum e la tara. Era si periculos pentru copii sa mearga acolo. Nu se mai putea asa”, povesteste directorul Ion Ghiban.

Parintii elevilor coordonati de directorul scolii au pus mana de la mana si au construit grupul sanitar. “Parintii au donat bani la fondul scolii. Unii au venit cu materiale de constructii, ciment, lemn, ce era nevoie. In septembrie 2006 s-a terminat lucrarea. Nu e cine stie ce dar era necesar ca sa fie conditii minimale pentru elevi”, mai spune directorul scolii. Intreaga investitie a fost evaluata in 2006 la aproximativ 6.000 de lei.

Amenzi PSD pentru PNL

Ion Ghiban spune ca, probabil, scoala sa nu este cea mai frumoasa din judetul Iasi, dar ca a incercat alaturi de parinti sa o reconditioneze si sa o pastreze. “Tot cu parinti am mai reconditionat si mobilierul. Erau banci din anii 50 pe care le-am prins si eu cand eram elev. Puteti sa va imaginati in ce stare erau. Bani de la bugetul local nu erau.

Asa ca, din nou, cu parintii am cumparat schelete de banci de la alte scoli si le-am pus lemn nou ca sa fie bancile bune. Sigur, apoi au venit si ajutoare de la Guvern”, a mai declarat Ion Ghiban. El spune ca parintii elevilor ajuta scola ori de cate ori e nevoie. “La tara asa e cand e de facut ceva ne ajuta comitetul de parinti”, a mai adaugat directorul.

La fel ca si in cazul podului de lemn construit de localnicii din comuna suceveana Marginea, autoritatile l-au amendat pe directorul scolii pentru ca nu ar fi avut toate autorizatiile. In acest caz, povestea are si o conotatie politica.

“Eu am anuntat Primaria si mi-au spus sa dau drumul la lucrari ca o sa primesc avizele. Totul a fost bine, am inaugurat grupul sanitar in septembrie 2006. Anul trecut, la alegeri, in campania electorala, am fost amendat. Aici toata povestea e electorala. Primarul e de la PSD eu sunt de la PNL. A primit ordin sa-i pedepseasca pe cei din alte partide care nu merg pe mana lor”, a mai declarat Ion Giban.

Directorul scolii a fost amendat de Primaria Tatarusi cu 3.000 de lei. Directorul scolii spune ca a atacat in instanta amenda si a castigat. “Eu nu am inteles amenda lor, dar oricum eu am contestat-o pentru ca dupa doi ani s-a prescris”, a mai declarat directorul Ghiban.

Primarul comunei Tatarusi sustine ca probleme scolii sunt si mai grave. “Si ce daca a facut o toaleta acolo? Mi se pare putin pentru un director de scoala. Oricum problema acolo este si faptul ca scoala nu are drept de persoana juridica. Nu puteau sa construiasca nimic acolo. Nu e nimic reprezentativ daca un director a construit un WC”, ne-a declarat Costel Iosub (PSD) primarul comunei Tatarusi.

  • Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa semnaleze la sectiunea comentarii cazuri asemanatoare celor de la Marginea si Tatarusi. Cele mai bune povesti vor deveni articole in campania "Cetateni care nu asteapta nimic de la stat"