Deputatul Partidului Regiunilor din Ucraina, Inna Bogoslovskia, a anuntat in Rada Suprema a Ucrainei (Parlamentul de la Kiev) ca atasatul militar al Ucrainei a fost expulzat, luni, din Romania, fara sa precizeze numele acestuia. Mai mult, Inna Bogoslovskia l-a intrebat pe ministrul ucrainean de Externe daca se simte resposabil de "esecurile permanente din politica externa a Ucrainei", relateaza NewsIn.

Aceste afirmatii au loc in plin scandal de spionaj. Subofiterul MApN, Floricel Achim, a fost arestat saptamana trecuta pentru ca in perioada 2002-2007 a procurat documente cu caracter secret de stat si documente a caror importanta face ca divulgarea lor sa pericliteze siguranta statului.

Achim trimitea aceste informatii cetateanului bulgar Marinov Zikolov, in schimbul unor sume de bani, in general pana la 1.000 de dolari, iar bulgarul le transmitea unei tari straine. Cetateanul bulgar a declarat, la randul sau, ca in perioada 2001-2002, era in relatii de prietenie cu un reprezentant al Ucrainei la Bucuresti, care i-a spus ca este interesat de informatii militare, pentru care "platea" 800-1.000 de dolari.

Ambasada Ucrainei la Bucuresti a declarat marti pentru NewsIn ca nu doreste sa comenteze in acest moment aceste informatii. Pe de alta parte, surse diplomatice au declarat ca o astfel de decizie de expulzare a unui atasat militar nu este cunoscuta in Ministerul Roman de Externe.