Functionarii publici incep saptamana cu o greva de avertisment de doua ore, in semn de protest fata de decizia Guvernului de diminuare a veniturilor angajatilor din administratia publica. Sindicalistii cer alocarea sumelor aferente drepturilor salariale ale functionarilor publici si personalului contractual din administratia publica - plata orelor suplimentare si a sporurilor, precum si inceperea negocierilor privind incheierea Acordului si Contractului Colectiv de Munca la nivel de ramura.

,,Subfinantarea administraţiei publice, lipsa protectiei juridice a functionarilor publici in perioadele de criza economica, perioade in care comportamentul unor agenti economici sau grupari infractionale poate fi influentat negativ de realitatile socio-economice, vor avea efecte negative asupra bugetului de stat si chiar a ordinii de drept", a declarat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, citat de Agerpes.

Potrivit Radio Romania Actualitati, Sebastian Oprescu a avertizat ca, in cazul in care solicitarile nu vor fi rezolvate, va fi declansata greva generala incepand de saptamana viitoare.