Deputatul PNL Adriana Saftoiu a solicitat Ministerului Educatiei si parlamentarilor din Comisia pentru Invatamant a Camerei sa reevalueze programul "Laptele si cornul", in conditiile in care exista semnale in teritoriu care arata ca cei mici nu mai sunt amatori de astfel de gustari, informeaza Mediafax.

"In afara de faptul ca niste firme obtin niste contracte, programul Laptele si cornul nu isi atinge scopul pe care si l-a propus. Avem semnale din teritoriu, de la profesori si elevi, potrivit carora gustarea oferita de stat nu isi mai gaseste doritori printre copii. Cer astfel reevaluarea si regandirea acestui program sau, inainte de a-l extinde, sa vedem daca mai are rost", a spus Saftoiu, membru al Comisiei de Invatamant a Camerei.

O directiva a UE, a amintit deputatul liberal, propune ca gustarea pentru elevi sa conste in fructe, "o plaja mai larga de optiuni pentru copii", nu eternul "corn fara gust" si laptele "de fiecare zi".

Saptamana trecuta, Comisia pentru Invatamant a discutat o lege care propunea extinderea programului la gradinitele private.