Angajatii Administratiei Prezidentiale si cei ai ministerelor justitiei, agriculturii, educatiei, mediului, culturii, serviciului de telecomicatii speciale si consiliului national pentru combaterea discriminarii si-au primit integral cel de-al 13-lea salariu in aceasta luna, potrivit Ministerului Finantelor Publice (MFP), anunta NewsIn.

In schimb, salariatii Inaltei Curti de Casatie si cei ai Consiliului Concurentei isi primesc premiul anual pentru 2008 in doua transe, in februarie si martie, se mai arata in documentul MFP.

Finantele au mai anuntat ca al 13-lea salariu pentru angajatii din alte 34 de institutii, ministere si agentii ale statului se va face etapizat, pe parcusul lunii martie.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat joi ca toti bugetarii isi vor primi cel de-al 13-lea salariu pana la sfarsitul lunii martie.

Reprezentantii Finantelor au precizat pentru NewsIn ca plata celui de-al 13-lea salariu pentru angajatii care lucreaza in institutiile publice centrale va necesita un efort de la bugetul de stat de 420 milioane lei. Acesti bani vor fi folositi pentru plata salariilor pentru aproape 600.000 de functionari publici si profesori.