De miercurea viitoare, drumul de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni poate fi facut cu trenul, iar costul unui bilet, care va acoperi si transportul cu autobuzul, va fi de 6 lei.

O cursa urmeaza sa dureze intre 40 si 45 de minute si se va asigura circa un tren pe ora pe aceasta ruta.

Calatorii care vor opta pentru aceasta cursa vor merge cu trenul pana in localitatea Otopeni, la aproximativ 1,2 kilometri de aeroport, urmand sa fie transferati cu autobuze pana la terminalele de plecari sau sosiri ale aeroportului.

Linia de cale ferata Bucuresti-Otopeni va fi inaugurata miercuri, 4 martie, a declarat Constantin Axinia, subsecretar de stat pe probleme feroviare in Ministerul Transporturilor.

Trenul va merge pe traseul Gara de Nord Bucuresti-Triaj-Chitila-Mogosoaia-Balotesti, de unde pasagerii isi vor continua calatoria cu autobuze, pana la aeroportul Otopeni, relateaza Mediafax.

Axinia a afirmat, joi, la o conferinta organizata la Poiana Brasov de Asociatia Industriei Feroviare, ca pe portiunea Bucuresti-Mogosoaia, in urma unor lucrari de modernizare, restrictia de circulatie, initial de 30 kilometri pe ora, a fost modificata la 50 de kilometri pe ora, fiind posibil sa se ajunga, in viitor, la 80 km/ora.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, considera ca in functie de interesul pe care il vor arata calatorii pentru acest traseu se va decide pastrarea sau nu a acestei variante.