Setul de masuri anticriza adoptat de Guvern va fi modificat pe parcurs, in functie de evolutia situatiei economice interne si la nivel international, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc. Acesta a anuntat ca obiectivul Guvernului este ca, intr-un interval rezonabil de timp, sa imbunatateasca ratingul de tara, pentru ca acest lucru va permite o finantare mai buna a economiei.

"Vom adapta setul de masuri anticriza din mers, in functie de evolutiile viitoare", a spus Boc, la evenimentul de lansare a documentului final “Guvernul Privat”, un proiect al cotidianului de afaceri Business Standard si al companiei M&C Strategy Development. El a aratat ca membrii Executivului analizeaza, inaintea fiecarei sedinte saptamanale, situatia investitiilor publice prevazute in proiectul de buget pentru acest an.

Mai mult, Guvernul si-a stabilit ca obiectiv sa ridice ratingul de tara al Romaniei intr-un interval rezonabil, pentru a putea contracta imprumuturi la dobanzi care sa permita statului o buna finantare a economiei, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Romania are o problema in acest moment cu ratingul de tara. Din cauza deficitului de 5,2% in 2008, posibilitatile de finantare sunt reduse si foarte costisitoare. Toata lumea asteapta sa vada masuri clare si ferme din partea unui Guvern stabil. De aceea, obiectivul nostru este ca, intr-un interval rezonabil de timp, sa upgradam ratingul de tara, ceea ce va permite si o finantare mai buna a economiei si a unor imprumuturi la niste dobanzi care sa permita statului roman sa se angajaze intr-un asemenea domeniu", a declarat premierul.

Doua dintre cele trei mari agentii de rating, Standard& Poors si Fitch, au coborat la finele anului trecut ratingul suveran al Romaniei in categoria nerecomandat pentru investitii.