Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, promite ca, in curand, se vor da solutii in dosarele Revolutiei si mineriadelor. Kovesi spune ca, in cel de-al nouasprezecelea an de la evenimentele din decembrie '89, se vor cunoaste si vinovatii.

"Dupa cum stiti, aceste cauze sunt destul de voluminoase, au fost declinate de la sectia Parchetelor Militare, dupa - din punctul meu de vedere - depasirea cu mult a termenului rezonabil in care se putea face cercetarea. Deocamdata, aceste dosare au fost repartizate unui grup de procurori care au fost degrevati de alte sarcini si care, in acest moment, studiaza intreaga documentatie care le-a fost transmisa, incearca sa remedieze viciile de procedura pe care le-am constatat ca s-au intamplat in acest dosar si sa speram ca, in curand, vom avea si o solutie, a declarat Laura Codruta Kovesi, potrivt RFI, citat de Rador.

Dosarele Revolutiei si mineriadelor au fost date, de procurorii militari, procurorilor civili, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale. Procurorul general a cerut sanctionarea sefului Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea, pe care l-a acuzat, atat de tergiversarea unei solutii in cele doua dosare, cat si de incalcarea procedurilor. Pana acum, CSM nu a decis nimic in acest caz.