O altercatie a izbucnit sambata seara in mall-ului Plaza Romania din Capitala, dupa ce mai multi barbati mascati au atacat cu arme albe angajatii firmei de paza, anunta Realitatea TV. Se pare ca agresorii fac parte din clanul interlop Preda.

Politia a decis evacuarea persoanelor care se aflau in mall. Dupa retinerea agresorilor, li s-a permis sa revina in complexul comercial Plaza.

"Sunt mai multi raniti, din ambele tabere", a declarat Bogdan Oprea, reprezentant al firma de paza.

"A fost o altercatie intre un agent de paza al unei firme care asigura paza in complexul comercial si un cetatean care a parcat neregulamentar. In aceste conditii, a fost blocat autoturismul, iar discutia a escaladat. La fata locului s-au deplasat echipaje ale serviciului special al Politiei Capitalei pentru interventie rapida si echipaje ale sectiei 22 de politie. S-a intervenit imediat si s-a restabilit linistea. Efectuam verificari pentru a stabili starea de fapt. Toate persoanele care se fac responsabile de acest eveniment vor raspunde potrivit legii", a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei pentru Realitatea TV.

"In afara Politei, nimeni nu poate lua o decizie de a lipsi de libertate o alta persoana, iar Politia cand face acest lucru retine in mod legal, in conditiile prevazute de lege. Firma de paza nu are alte atributii decat de asigura paza", a tinut sa precizeze comsiarul Christian Ciocan.