Ministrul Transporturilor s-a declarat, sambata, surprins de faptul ca presa a adus la lumina informatiile privind dosarul penal in care Constantin Iancu, directorul demisionar al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, este cercetat pentru sechestrare de persoane, abia in momentul in care acesta a fost numit la conducerea Agentiei. Radu Berceanu sustine ca dosarul lui Iancu se afla de 3 ani in stadiul de cercetari, potrivit Mediafax.

Radu Berceanu a explicat ca Iancu a fost numit la conducerea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare datorita rezultatelor bune pe care le-a obtinut la alegerile parlamentare din noiembrie 2008, ceea ce "i-a dat dreptul sa isi aleaga un post". Liderul PD-L a mai dezvaluit ca Iancu l-a informat inca de vineri seara ca intentioneaza sa demisioneze de la sefia Agentiei.

Constantin Iancu a candidat in noiembrie 2008 in Colegiul 4 din Senat, Calafat-Bailesti, iar Radu Berceanu sustine ca informatiile publicate in Evenimentul Zilei privind dosarul penal al lui Iancu au aparut si inaintea depunerii candidaturilor pentru alegeri.

"Au aparut la un moment dat niste semnale despre aceste chestiuni chiar inainte de depunerea acestor candidaturi pentru Parlament. Atunci l-am intrebat si noi, si presa pe domnul Iancu, pe cei care mai stiau despre aceste lucruri care se petrecut acum trei ani si am inteles ca nu e vreo problema", a declarat Radu Berceanu, citat de Mediafax.

In opinia lui Radu Berceanu, faptul ca ca procurorii nu au finalizat cercetarile in cazul lui Constantin Iancu este surprinzator, in conditiile in care faptele incriminate dateaza din 2006. Ministrul Transporturilor considera ca nu este normal ca astfel de informatii sa apara in momentul in care o persoana reuseste sa acceada intr-o functie importanta.