Google Ocean a descoperit recent o "retea de strazi" pe fundul marii, intr-una din locatiile presupuse ale Atlantidei, la circa 1000 de kilometri de coasta nord-vestica a Africii, langa insulele Canare, relateaza telegraph.co.uk.

Un dreptunghi perfect, de circa 20.000 km patrati, a fost reperat pe giganticul instrument submarin de explorare de catre un inginer in aeronautica, Bernard Bamford. Acesta sustine ca zona apare ca o "harta aeriana" a unui oras, iar o asemenea "retea de strazi" nu poate fi decat opera omului.

Imaginea subacvatica poate fi descoperita pe coordonatele 31 15'15.53" Nord 24 15'30.53" Vest.

Descrisa in scrierile lui Platon, Atlantida ar fi fost inghitita de apele oceanului in jurul anului 9500 i.Ch, fiind o insula "mai mare decat Libia si Asia la un loc", dincolo de "coloanele lui Hercule" (in fata stramtorii Gibraltar). Povestea continentului pierdut a supravietuit timp de secole, desi se considera ca Atlantida din dialogurile lui Platon ar fi doar un mit creat de acesta pentru a-si pune in evidenta teoriile politice.

Google Ocean, extensie a Google Earth, a fost lansat la inceputul acestei luni si permite utilizatorilor vizualizarea topografiei subacvatice, dar si a stratului situat imediat sub fundul marii.

Update: Alarma falsa. Fotografia care parea sa prezinte ruinele "orasului pierdut" Atlantida s-a dovedit a fi, de fapt, o imagine a urmelor lasate de sonarele vapoarelor care cartografiau fundul oceanului, informeaza Corriere della Sera.