Premierul Emil Boc a solicitat Secretariatului General al Guvernului, institutie in subordinea careia functioneaza RA-APPS, sa ii puna la dispozitie o locuinta de protocol, dar regia nu dispune inca de un astfel de spatiu care sa fie liber si asteapta eliberarea unei locuinte de fosti demnitari.

"Premierul a facut, cu mult timp in urma, o solicitare pentru a i se atribui o locuinta de protocol, dar in prezent nu exista nicio astfel de locuinta disponibila. Astfel de locuinte fie sunt ocupate de catre demnitari in functie sau de fosti demnitari, fie nu au gradul de reprezentare cerut pentru un prim-ministru. Am facut adrese catre persoanele care nu mai au dreptul sa ocupe locuinte de protocol, cerand eliberarea acestora, si speram sa aiba demnitatea si onoarea de a le parasi in termenul legal, pentru a nu se ajunge in instanta', a declarat, joi, pentru Mediafax, secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Ea a precizat ca, din cate cunoaste, premierul isi plateste din propriul buzunar chiria la apartamentul pe care il ocupa in Bucuresti.

Potrivit legii, locuintele de protocol trebuie eliberate in termen de 60 zile de la data expirarii mandatului de demnitar.