Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca a depus in instanta actiunea impotriva premierului Emil Boc in cazul Sterling, iar reprezentantul PNL Tudor Chiuariu a precizat ca daunele cerute premierului sunt de 100.000 RON si tot atat ii cer si lui Iulian Iancu, informeaza NewsIn.

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a precizat ca actiunea a fost depusa luni, pentru fiecare dintre cei atacati in instanta - Emil Boc si presedintele Comisiei de industrii Iulian Iancu cerandu-se cate un miliard de lei vechi.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, pe 11 februarie, ca este hotarat sa faca apel la justitie, din cauza "calomniilor" si "minciunilor" premierului Emil Boc si fostului secretar de stat, Iulian Iancu.

Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul Tariceanu ca a actionat cu premeditare in afacerea Sterling, pregatind inca din 2007 ordonanta de urgenta care a permis transformarea unui contract de explorare in contract de concesiune si a anuntat ca ordonanta mai poate fi respinsa de Parlament.

In replica, Emil Boc a declarat ca abia asteapta sa castige acest proces: "sa vada inca o data romanii cum a fost posibil ca un acord de concesiune a fost transformat in contract de administrare, fara licitatie". "Voi dona banii pe care ii voi castiga in urma procesului", a adaugat premierul.