Guvernul a adoptat, printr-o Ordonanta de Urgenta, acordarea tichetelor de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise, a anuntat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Potrivit ministrului, angajatorii pot acorda tichetele de vacanta in limita propriului buget, lucratorilor care au contracte individuale de munca.

Udrea a declarat ca masura urmareste sprijinirea turismului national in perioada crizei economice si fiscalizarea activitatii din turism. Normele de aplicare ale OUG vor fi emise in termen de 15 zile. "Speram ca tichetele vor putea fi folosite in timpul vacantei de Paste. (...) Pentru ca aceste tichete pot avea un cuantum de la unul la sase salarii minime brute pe economie in functie de angajator, atunci cand este vorba despre un angajator din sistemul bugetar, si in functie de negocierile dintre angajator si angajat cand vorbim despre sectorul privat, este dificil sa apreciem in acest moment care va fi efortul bugetar", a declarat ministrul, citata de NewsIn.

Unitatile care vor emite tichetele de vacanta trebuie avizate de Ministerul Finantelor, dupa modelul celor care tiparesc tichetele de masa.