Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a dispus sambata conducerii Politiei Române angajarea suplimentara a 2.000 de politisti pentru a asigura ordinea si siguranta publica, dupa seria de incidente violente care a marcat inceputul acestui an.

"În perioada imediat urmatoare, Ministerul Administratiei si Internelor va elabora o serie de modificari legislative de restrictionare a regimului armelor", precizeaza MAI, intr-un comunicat de presa.

Ministerul Administratiei si Internelor atentioneaza societatile comerciale care manipuleaza sume mari de bani – puncte bancare, case de schimb valutar, firmele care detin case de valori, etc. – sa reanalizeze masurile proprii de securitate si de transport valori.

"Aparitia unor cazuri deosebit de periculoase pentru ordinea publica si siguranta cetateanului impune luarea unor masuri de sporire a prezentei în strada a politistilor si jandarmilor, cât si un raspuns ferm si profesionist din partea Ministerului Administratiei si Internelor", precizeaza sursa citata.

Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor "asigura cetatenii ca are întregul personal operativ mobilizat si în masura sa gestioneze cu eficienta situatiile de risc pentru siguranta acestora".

De la inceputul anului, o casa de schimb valutar a fost jefuita in centrul Brasovului, o agentie bancara a fost atacata in Cluj Napoca iar in centrul Capitalei un barbat a tras in politistii care incercau sa-l legitimeze.