Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Predeal, ca autonomia teritoriala nu poate exista in Romania si ca politicienii care incearca sa pacaleasca oamenii sustinand contrariul vor culege roadele minciunii.

Basescu a spus ca drepturile maghiarilor trebuie respectate. "Maghiarii trebuie sa poata invata in limba lor, sa se adreseze in justitie in limba lor, sa fie reprezentati in Parlament, sa fie reprezentati in administratia locala, sa poata sa urmeze facultati in limba lor", a spus presedintele, potrivit Antena 3, citata de Mediafax.

El a mentionat insa ca in Romania nu este posibila autonomia teritoriala, iar politicienii care sustin contrariul mint si vor suporta consecintele."Autonomie teritoriala nu poate exista in Romania si cine ii pacaleste pe oameni ca se poate incalca o Constitutie a statului roman nu face altceva decat sa culeaga mai tarziu roadele minciunii. Teritoriul tarii nu se poate imparti dupa dorintele unor politicieni care jura in Parlament ca vor respecta Constitutia si, cand ajung acasa, incita la neresepctarea Constitutiei", a afirmat seful statului, mentionand ca ar fi mai bine ca acesti politicieni sa se preocupe de soarta economica a judetelor Harghita si Covasna.

Presedintele Traian Basescu a plecat, joi, in cursul zilei, spre Predeal, unde s-a plimbat prin padure cu snowmobilul. Seful statului este asteptat vineri, sa faca o vizita in Covasna, posibil si in Harghita.