Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va rezilia contractul cu Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov-Bors daca vor esua negocierile pentru semnarea unui protocol privind modificarea unor termeni ai intelegerii, a declarat, joi, ministrul de resort, Radu Berceanu, citat de Mediafax.

Ministrul a prezentat, intr-o conferinta de presa, efectele negative ale unei eventuale rezilieri.

"Daca nu vom semna protocolul cu Bechtel, nu vom mai face nimic cu ei. Mergem la reziliere, vom pierde procesul, dupa cum ne spun toti juristii, le vom plati 50-60 milioane euro, vom avea intarzieri de doi ani, eu voi fi dat afara din Guvern, dar poate macar urmatorul ministru va incheia un contract. Daca era Ceausescu, ii spanzura pe toti", a afirmat Berceanu.

Berceanu a precizat ca anul acesta va exista o intelegere pe baza contractului cu doua parti, respectiv cati bani, cate expropieri, cate relocari de utilitati, cand se vor da banii si ce va face Bectel pentru acesti bani.

"In acest moment se incearca sa se explice firmei Bechtel ca daca s-au dat 620 milioane euro si se vor mai da 400 milioane euro, MTI vrea sa stie daca vom primi vreun kilometru de autostrada anul acesta", a explicat Berceanu, citat de NewsIn.

Pe langa faptul ca in contract sunt stipulate doar drepturile companiei Bechtel, Radu Berceanu a mentionat ca la Autostrada Translvania s-a lucrat numai cu muncitori romani chiar daca s-a mentionat ca 15% sunt romani si 85% straini.