Rezultatele unui sondaj de opinie realizat cu ocazia bicentenarului Darwin au relevat ca doar 39% dintre americani mai cred in teoria evolutionismului si doar 24% din cei care frecventeaza saptamanal biserica isi mai dau explicatii stiintifice privind originea vietii pe pamant, informeaza FoxNews.com.

Studiul Gallup, dat publicitatii miercuri, mai releva ca 36% dintre repondenti nu au nici un fel de parere despre aparitia omului pe Pamant.

S-a constatat o legatura directa intre nivelul de educatie si opiniile evolutioniste. Astfel, absolventii de colegiu sau universitate adopta mai repede teoria lui Darwin, iar cei cu studii liceale sau mai putin, nu. In procente, 74% din absolventii de facultate si doar 21% din absolventii de liceu adopta evolutionismul.

Dintre persoanele care merg cel putin saptamanal la biserica, 24% cred in evolutie, 41% nu cred, iar 35% nu au nici o parere.

55% dintre cei care intra rar sau niciodata intr-o biserica cred in evolutie, 11% nu cred, 34% nu au o opinie.

In cadrul studiului, au fost intervievati 1018 americani cu varste de peste 18 ani.

Uite evolutionismul, nu e evolutionismul

Ministerul roman al Educatiei si Cercetarii a anuntat recent ca, pentru anul 2009-2010, evolutionismul va fi introdus in programa de biologie pentru clasa a VII-a. In 2006, ministrul Mihail Hardau a eliminat evolutionismul din manualele de biologie pentru clasele a XI-a si a XII-a.