Europarlamentarii Weber si Busoi au cerut premierului demisia sefului DAE, Vasile Puscas, pe motiv ca acesta nu ar fi "facut nimic" pentru stabilirea la Bucuresti a sediului unei agentii europene de reglementare energetica. Conducerea Departamentului arata insa ca "DAE nu are sedii" si ca responsabilitatea in aceasta chestiune revine Secretariatului General al Guvernului si RAAPPS.

Europarlamentarii ALDE, Renate Weber si Crisian Busoi, i-au adresat o scrisoare publica primului ministru Emil Boc in legatura cu candidatura Romaniei pentru stabilirea la Bucuresti a sediului Agentiei Europene a Autoritatilor de Reglementare in domeniul energetic si ii cer demiterea sefului Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas.

Vasile Puscas, seful Departamentului de Afaceri Europene, a aratat, in replica la scrisoarea celor doi: „In prima sedinta de guvern a acestui an, a fost prezentat, de catre ministrul Economiei, propunerea de candidatura a Romaniei pentru gazduirea noii infiintate Agentii europene de cooperare a autoritatilor de reglementare in domeniul energiei. Departamentul de Afaceri Europene, fiind solicitat sa avizeze actele interne elaborate in vederea realizarii dosarului de candidatura a Romaniei, a sustinut demersul, avizand favorabil, fapt atestat de documentele existente la arhiva DAE, SGG si a Ministerului Economiei. De asemenea, DAE va avea un rol important in sustinerea acestei candidaturi in fata instantelor comune si a Statelor Membre, alaturi de celelalte institutii ale statului roman, incepand cu momentul depunerii efective a acestui dosar."

Articol integral EurActiv.ro