Liderul Federatiei Sed Lex, Vasile Marica, a afirmat, luni, ca sindicatele nu sunt de acord cu eliminarea sporurilor, cerand doar eliminarea indemnizatiilor. "Guvernul poate sa ia indemnizatiile de privatizare, de concursuri, dar nu putem sa renuntam la sporuri. Oamenii care faceau ore suplimentare erau si pana acum obligati sa munceasca aceste ore fara sa fie platiti suplimentar, va fi si mai rau daca se taie sporurile", a afirmat Vasile Marica.

Liderul Sed Lex a mai adaugat ca este pentru ultima oara cand Alianta mai accepta compromisurile facute de liderii confederatiilor sindicale. "Liderii confederatiilor trebuie sa se consulte cu membrii federatiilor. Am fost de acord sa sustinem pentru ultima data deciziile liderilor confederatiilor", spune liderul Sed Lex.

Vasile Marica a mai adaugat ca sindicalistii nu renunta la revendicarea privind mentinerea locurilor de munca.

Premierul Emil Boc a anuntat, saptamana trecuta, dupa adoptarea bugetului de catre Guvern, ca pana pe 15 aprilie vor fi purtate discutii privind legea salarizarii unice, iar toate majorarile salariale vor fi discutate cu partenerii sociali dupa data de 15 aprilie, dupa ce vor fi cunoscute rezultatele financiare din primul trimestru."