Un grup de romani, format din 50 de copii si 13 profesori, este blocat de sambata dimineata pe aeroportul Luton din Londra, anunta Realitatea Tv. Autoritatile nu au oferit explicatii clare privind anularea zborului.

Copiii, cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, se intorc de la un schimb de experienta intre licee.

Coordonatorul grupului, Ioan Cretu Sava, a declarat ca a luat legatura cu viceconsulul Romaniei de la Londra, care a contactat mai departe reprezentantii companiei care opera zborul, Wizz Air, dar ca deocamdata "sunt la voia intamplarii".

Aeroportul nu a functionat zilele trecute din cauza vremii.

Directorul aeroportului Baneasa, Stefan Mladin, a declarat pentru postul Realitatea Tv ca "aceasta intarziere a declansat un sir de intarzieri pe aeroportul Baneasa".

Un alt grup de 54 de romani, dintre care jumatate sunt copii, sunt blocati pe aeroportul Treviso din Venetia. Cursa Venetia-Bucuresti apartine tot companiei Wizz Air.

Se pare ca aeronava Wizz Air care trebuia sa-i aduca pe romanii de la Londra la Bucuresti era programata sa efectueze si cursa Venetia-Bucuresti.

UPDATE: Grupul de romani blocati pe aeroportul Luton vor petrece noaptea de sambata la un hotel din Londra, urmand ca duminica dimineata sa fie adusi la Bucuresti cu o aeronava a companiei Tarom. Intre timp, un avion al companiei Wizz Air a plecat spre aeroportul din Treviso pentru a-i prelua pe pasagerii romani din Venetia.