Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Bacau a declansat o ancheta la Spitalul Orasenesc din Comanesti, dupa ce o femeie de 33 de ani, din comuna Palanca, a murit joi dupa-amaiza, in unitatea spitaaliceasca, unde se dusese sa nasca. La spitalul din Comanesti exista doar un medic ginecolog.

Femeia, care se afla la a doua nastere, s-a internat, joi, la spitalul din Comanesti. Spre seara au inceput contractiile si pentru ca dilatarea nu era suficient de rapida, asistentele i-au administrat o pastila. In acel moment femeia a intrat in convulsii si la scurt timp a murit. "A plecat cu trenul la spital, era bine. In loc sa aflu ca am un copil, am primit un telefon de la asistenta medicala, de pe telefonul sotiei, ca ea si copilul meu au murit", a declarat, pentru Mediafax, Viorel Pascu, sotul femeii.

Necropsia a stabilit ca decesul s-a produs din cauza unui stop cardio-respirator si a emboliei pulmonare.

Spitalul are un singur medic ginecolog

"Eu sunt singurul medic care asigur urgentele si consultatiile incepand cu 1 februarie. Seara am vorbit cu ea si era bine, insa dupa ce am plecat m-a chemat asistenta ca ii este rau. Cand am ajuns, era deja in agonie", a declarat Francisc Kanadis, medic ginecolog la Spitalul Orasenesc Comanesti.

Autoritatea de Sanatate Publica Bacau a declansat o ancheta

Directorul ASP Bacau, Mihaela Popescu, a declarat, vineri seara, pentru Mediafax ca ancheta comisiei din cadrul ASP la Spitalul Orasenesc din Comanesti este in derulare, iar in cursul saptamanii viitoare va fi terminata. "In cursul zilei de luni, ma voi duce la Bucuresti, la minister, pentru a prezenta situatia de la Spitalul Orasenesc din Comanesti", a spus Mihaela Popescu.