Gelu Maracineanu, noul sef al Asociatiei Nationale pentru Resurse Minerale, este un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, arata un articol de arhiva al ziarului local Bihon.ro, accesat de HotNews.ro. Articolul il prezinta pe Maracineanu ca managerul unui proiect al Petromservice la mina Budureasa din Bihor. Petromservice (actuala PSV Company) este controlata de Elbahold Holding, o companie reprezentata de un alt om al lui Sorin Ovidiu Vantu.

Reamintim ca primul canal de televiziune care a relatat despre cazul Sterling (acum un motiv pentru demiterea sefului ANRM) a fost Realitatea TV, televiziune detinuta de Sorin Ovidiu Vantu. De interes public, subiectul a intrat imediat pe agenda tuturor celorlalte media, mai ales ca in aceeasi zi Curtea de la Haga pronuntase verdictul in disputa Romania - Ucraina.

Gelu Maracineanu a fost numit la conducerea ANRM in urma scandalului iscat de concesionarea resurselor din zona Insulei Serpilor firmei Sterling Resources.

Gelu Maracineanu a negat, intr-o declaratie pentru Antena 3, faptul ca ar avea vreo legatura cu Sorin Ovidiu Vantu, insa el a fost managerul proiectului Petromservice destinat exploatarii minei de la Budureasa, din judetul Bihor. Legatura dintre Liviu Luca, seful sindicatelor din Petrom, care au fondat Petromservice, si Sorin Ovidiu Vantu este binecunoscuta.

Potrivit publicatie Ghimpele de Bihor, compania Geoasset SRL a concesionat de la statul roman un zacaman de aproximativ 16 milioane de tone de calcar cu brucit, care potrivit evaluarilor facute de aceeasi publicatie ar valora peste un miliar de euro. In articolul initial publicat de Ghimpele de Bihor se mentioneaza ca Gelu Maracineanu actualul director al Agentie Nationale a Resurselor Minerale a fost managerul proiectului din comuna Budureasa

In 2007 Geoasset SRL concesionara zacamantului este preluata de catre compania PSV Company. Potrivit Registrului Comertului principali actionari ai PSV Company sunt Asociatia Salariatilor din SNP Petrom SA 25% si Elbahold Limited.