Consiliul Superior al Magistraturii a decis revocarea din functiile de conducere a prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, adjunctul acestuia, Tena Moraru, dar si a procurorului sef al Sectiei judiciare a Parchetului doljean, Ioana Sandu.

Dupa doua ore si jumatare de audieri, membri Sectiei de procurori a CSM au decis, cu majoritate de voturi, revocarea din functiile de conducere a procurorilor, invocand articolul 51, alineatul 2, litera b, din Legea 303/2004, potrivit careia o astfel de masura se ia "in cazul exercitarii necorespunzatoare a atributiilor manageriale privind organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale", potrivit Mediafax.

Decizia Sectiei CSM se pune imediat in executare, ea poate fi atacata in 15 zile de la comunicare, in plenul Consiliului.

De asemenea, CSM i-a revocat din functii pe presedintele Tribunalului Brasov, Aurelia Munteanu, si pe seful Sectiei Penale Brasov, Dan Iulian Nastase.

Decizile au fost luate in urma deficientelor descoperite ca urmare a cazului Serghei Gorbunov.