Procurorii brasoveni asteapta, joi, rezultatele expertizei gloantelor din corpurile victimelor atacului de la casa de schimb valutar, pentru a-l putea audia din nou pe Serghei Gorbunov, principalul suspect in acest caz.

"Rezultatele expertizei balistice nu pot fi facute publice. A fost depus doar raportul de autopsie al trecatorului ucis in jaful armat. In cursul zilei de ieri (n.r. miercuri) au fost ridicate casetele de catre procurorii parchetului de pe Strada 15 noiembrie (de la casa de schimb valutar)", a anuntat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, Ramona Diaconu.

"Nu a fost inceputa urmarirea penala pentru nicio persoana in acest caz, dar au fost anchetate peste 60 de persoane. Altele urmeaza sa fie audiate. Serghei Gorbunov nu a fost audiat inca", a adaugat purtatorul de cuvant.

La Brasov sunt anchetati ofiterii de politie implicati in acest caz. O echipa a Corpului de control al Ministerului de Interne incearca sa stabileasca gradul de vinovatie al fiecaruia. Intre timp, si patronul casei de schimb a ajuns pe lista suspectilor, anchetatorii neexcluzand posibilitatea ca acesta sa fi organizat jaful.

Mai mult, Consiliul Superior al Magistraturii discuta joi modul in care si-au indeplinit atributiile sefii de instante si procurorul sef din Dolj si Brasov, in cazul Gorbunov, chestiunile disciplinare pe care le implica acest dosar fiind in curs de cercetare.