O femeie de 71 de ani a murit dupa ce a fost pasata de la un spital la altul timp de doua zile si apoi trimisa acasa de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean.Rudele femeii spun ca desi aceasta se simtea foarte rau, medicii nu au tratat-o corespunzator. Cazul survine la doar doua saptamani dupa cel de la Slatina, cand un barbat a murit dupa ce a fost plimbat timp de patru ore prin spital.

Cornelia Bozga, in varsta de 71 de ani, din Tatarasti, judetul Satu Mare, a murit dupa ce medicii de la Urgente au trimis-o acasa, dupa doua zile petrecute pe holurile spitalelor si o noapte in salonul de garda. Fiul femeii spune ca desi a acuzat dureri de inima si suferea de mai multe boli, femeia nu a fost tratata corespunzator, relateaza Mediafax.

Luni, in jurul orei 12:00, Cornelia Bozga a fost transportata cu ambulanta din Tatarasti la Unitatea de Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare cu diagnosticul criza cardio-circulatorie decompensata. Ajunsa la ora 12:35 la Urgente, medicii i-au pus diagnosticul puseu hipertensiv, insuficienta cardio-circulatorie decompensata clasa NYHA -3 (stare grava in care abia se poate misca) si fibrilatie atriala cronica, dupa care a fost trimisa la Spitalul Judetean II, unde a fost consultata de medicii de garda de la Cardiologie. Investigatiile efectuate aici au confirmat primul diagnostic, batrana fiind trimisa inapoi la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean 1, unde a ramas peste noapte in salonul de garda.

A doua zi, femeia fost revazuta de medicii de la Urgente, care i-au eliberat o reteta si au trimis-o acasa. Acesta a fost momentul in care reporterii Nord-Vest TV Satu Mare, care filmau cu o camera ascunsa, au gasit-o pe bolnava pe holurile de la Urgenta, invelita pe picioare cu o patura. Era vizibil bolnava si se plangea ca medicii nu o baga in seama. Acuza dureri si spunea cu lacrimi in ochi ca medicii nu i-au facut nimic ca sa se simta mai bine. Marti seara, aceasta a murit, in casa sa din Tatarasti.

Directorul medical al Spitalului Judetean Satu Mare, medicul Cristian Rusu, a declarat corespondentului Mediafax ca a declansat o ancheta pentru a vedea circumstantele in care femeia a fost trimisa acasa.

Ministerul Sanatatii face propria ancheta

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a dispus verificarea situatiei petrecute miercuri la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, se arata intr-un comunicat al ministerului. O comisie condusa de subsecretarul de stat Raed Arafat se va deplasa joi la fata locului pentru a ancheta aspectele organizatorice si cele ce tin de competenta ministerului privind acordarea asistentei medicale de urgenta.

„Ministrul Sanatatii ne-a cerut explicit sa verificam si sa-i prezentam ce s-a intamplat in cazul de la Satu-Mare. Vom lua legatura cu comisia de ancheta care s-a constituit la nivelul spitalului, vom analiza impreuna situatia si, cu siguranta, cine a gresit va raspunde”, a declarat Raed Arafat.

Rezultatele anchetei vor fi facute publice.