Parteneri Sterling in Romania: Rompetrol si Grup Servicii Petroliere

Petrolul din zona Insulei Serpilor - deja concesionat lantului de firme Sterling (Canada) - Melrose (Edinburgh), via Midia Resources Romania?

de Manuela Preoteasa, Ionut Baias     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2009, 23:41 Actualitate | Esenţial


operatiuni Sterling in Romania si in Marea Neagra
Foto: Sterling Resources
Printr-o Hotarare de Guvern, emisa de Guvernul Tariceanu (Hotarare nr. 1446 din 12/11/2008), petrolul si gazele din jurul Insulei Serpilor au fost concesionate unei firme, Midia  Resources SRL, ce are un capital social de doar 200 de lei. Bilantul pe 2007 al acestei firme arata ca nu are angajati iar cifra de afaceri a fost 0 lei. Midia Resources SRL nu are sucursale, nu are sedii secundare si nu are administratori cenzori persoane juridice. Precizam ca este vorba despre doua areale care nu fac parte din zona aflata pana marti in litigiu cu Ucraina.

Anexele Hotararii de Guvern amintite sunt secrete.

Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa comenteze informatia spunand ca nu cunoaste detalii despre clauzele secrete ale acelei HG si ca mai multe informatii vor trebui sa dea acum actualii guvernanti.

Mihai Gherman, director general adjunct al ANRM, a sustinut la Realitatea TV ca fostul premier nu a incheiat un contract nou de concesiune cu cei de la Sterling Resources ci doar a validat un act aditional care consfintea un contract incheiat cu cativa ani inainte. (Hotararea nr. 1446 din 12/11/2008 privind aprobarea Actului aditional nr. 11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia)

 
Sterling Resources, proprietarul Sterling Resources Limited UK, este o companie listata la Toronto Stock Exchange, cu o capitalizare bursiera de aproximativ 224 milioane de dolari. Compania canadiana are, prin intermediul unor societati off-shore, drepturi de exploatare a unor campuri petroliere si gazeifere din Marea Britanie, Franta si Romania.
 
 
UPDATE 1 HotNews.ro a verificat asociatii Midia Resouces SRL [vezi mai jos datele din registrul comertului], infiintata in 2007: 100% Sterling Resources Ltd Canada, Calgary, Alberta, 1450 Adresa :736 - 6th Avenue. Sterling Resources este o companie internationala de energie, cotata la bursa - link.

Sterling Resources are concesionat un camp in sud-vestul Romaniei (zona Olteniei) si in Marea Neagra (vezi harta de mai sus) - potrivit site-ului propriu - vezi aici detaliile. Redam cateva puncte esentiale din prezentarea in limba engleza despre operartiunile din Marea Neagra.

UPDATE 2:
Potrivit unui comunicat de arhiva al companiei, Sterling are un partenriat cu Rompetrol, pentru analiza datelor geologico-tehnice. Sterling a mai incheiat in Romania un contract si cu Grupul de Servicii Petroliere, controlat de omul de afaceri Gabriel Valentin Comanescu, aflat pe o pozitie de top in clasamentele miliardarilor din Romania. Contractul vizeazaservicii de foraj in zona Marii Negre.

UPDATE 3: (miercuri, 4 februarie 2008): Precizari Rompetrol (comunicat de presa)
 • In perioada octombrie 2007 - iunie 2008, Rompetrol a asigurat, prin Upstream - Divizia de foraj si servicii la sonda si Rompetrol Well Services, servicii de cimentare si “mudlogging” (masuratori in timpul forajului) pentru perimetrul Midia, concesionat de Midia Resources.
 • Grupul Rompetrol, prin Upstream - Divizia de foraj si servicii la sonda si Rompetrol Well Services, a incheiat in mai 2005 cu Sterling Resources o serie de contracte comerciale pentru realizarea unor servicii de cimentare si “mudlogging” (masuratori in timpul forajului) in perimetrul Craiova Sud. Aceste contracte s-au finalizat in iulie 2006.
 • Tinem sa mentionam ca Grupul Rompetrol nu si-a exprimat pana in prezent interesul pentru concesionarea sau stabilirea unor parteneriate privind exploatarea viitoarelor perimetre din Marea Neagra.
Sterling Resources, firma care a primit in concesiune Insula Serpilor
Foto: Sterling Resources
Sterling - offshore Romania
In late 2006 Sterling completed an arrangement with Talisman Energy Ltd. to acquire its 80% interest in the Black Sea blocks X111 Pelican and XV Midia. As a result Sterling increased its interest from 20% to 100% and operates the block. [Talisman a fost filiala canadiana a British Petroleum, devenita in 1992 independenta  -wikipedia.org  n.r.]

The blocks cover 1.1 million acres and are comprised of the Pelican Block XIII to the north and the Midia Block XV to the south.  These blocks contain several mapped prospects as well as the Doina and Ana gas discoveries in the southern Midia block.

Following its corporate strategy, Sterling farmed out 35% of its interest in both blocks to two companies reducing its interest to 65%.

In late December 2007 Sterling drilled the Ana-1 (formerly Doina Sister) well and encountered gas. The well tested at stabilized rates up to 19.2 mmscf/d from perforations over a 29 meter interval. As with the discovery well on the neighboring Doina well, the test results do not reflect the full production for a development well due to the limitations of the testing equipment. The well is now suspended for possible future re-entry.
 • Sterling in cifre: venit net 1 milion de dolari in trimestrul al treilea din 2008, comparatv cu o pierdere de 600.000 de dolari in acelasi semestru, 2007. Se pare ca implicarea in proiectele din Romania a schimbat norocul companiei. Detalii cifre - pe site-ul canadian CNV

 
Sterling Resources este prezenta in Romania prin Off-shore-ul britanic din anul 2000, cand a primit concesiunea perimetrului E III-7 Craiova (1,5 milioane de acrii).

Spre sfarsitul anului 2006 Sterling a incheiat un acord cu Talisman Energy ltd. in vedeara cumpararii a 80% din perimetrele de la Marea Neagra.

Perimetrele acopera 1,1 mil acri si sunt compuse din Blocul XIII Pelican spre nord si blocul XV Midia spre sud (ex: perimetrul de gaze Doina si Ana)
 
 
O alta stire interesanta anunta un parteneriat intre Sterling si o companie energetica din Edinburgh, Melrose Resources. Sursa: agentia canadiana de stiri CNW, pe 5 decembrie 2008:

Sterling Resources Ltd. (TSX-V:SLG) ("Sterling" or the "Company") is pleased to announce that it has signed a Heads of Agreement with Melrose Resources plc ("Melrose") relating to the Pelican XIII and Midia XV Blocks located in the Black Sea, offshore Romania. In exchange for a cash consideration and a carry on future investment, Melrose will acquire a 32.5% working interest in the Pelican XIII and Midia XV Blocks.
    Melrose will make a cash contribution of US $24-million for reimbursement of past costs in two tranches - se arata pe site-ul CNW.

 • Melrose Resources este o firma petroliera cu sediul in Edinburgh, UK, care a fost infiintata in anii 1990 si listata pe London Stock Exchange in 1999, potrivit site-ului propiu.
Site-ul Melrose Resources http://www.melroseresources.com/


HotNews.ro a cautat date despre firma in Registrul Comertului

MIDIA RESOURCES SRL

Judet :Municipiul Bucuresti, Localitate :BUCURESTI SECTORUL 1
Numar de ordine in Registrul Comertului sub nr. J40/4623/2007 din 7.3.2007
Stare firma :
- functiune
- certificat de inmatriculare preschimbat
Durata societatii: nelimitata.
Sediu :STR. ANDREI MURESANU nr. 11-13 ap. 2 sector 1
Cod unic de inregistrare :21288144
Telefon :0212313256
Fax :
Data ultimei inregistrari la RC :19-01-2009


Date despre capitalul social
Capital social subscris (total RON) :200.00
din care :
- 200.00 RON;
Capital varsat (total RON):200.00
din care :
- 200.00 RON
Numar parti sociale: 20. Valoarea unei parti sociale: 10.00 RON.

Participare straina la capital
din care :
- 200.00 RON
Obiecte de activitate declarate:
- principale:
0620 - Extractia gazelor naturale
Date despre asociati:
Nu are asociati persoane fizice
- persoane juridice
1) Denumire :STERLING RESOURCES LTD
Domiciliu :CANADA
Localitate :Calgary, Alberta, 1450
Adresa :736 - 6th Avenue
Total aport :200.00 RON
Nr. total actiuni / parti sociale :20
Procent beneficii si pierderi :100 %
Nu are asociati tip lista

Date despre administratori / lichidatori / cenzori
1) Nume: STEPHEN JAMES BIRRELL
Domiciliu :MAREA BRITANIE
Localitate: 9 Queens Grove
Adresa: Hazlehead Aberdeen
Locul nasterii:Glasgow, Marea Britanie
Data numirii: 15-02-2007
Data expirarii mandatului: 15-02-2011
Nu are administratori / cenzori persoane juridice


Ce prevede Hotararea nr. 1446 din 12/11/2008

Publicat in Monitorul Oficial nr. 780 din 21/11/2008 privind aprobarea Actului aditional nr. 11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources Ltd.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 31 alin. (3) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,


Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.


Art. 1. - Se aproba Actul aditional nr. 11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, in calitate de concedent, si Sterling Resources Ltd., in calitate de concesionar, prevazuta in anexa*) care face parte integranta din prezenta hotarare.
___________
*)Anexa nu se publica, fiind clasificata potrivit legii.


Art. 2. - Actul aditional nr. 11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, aprobat potrivit art. 1, intra in vigoare la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
(sursa: http://www.legestart.ro)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26330 vizualizari

 • +23 (29 voturi)    
  `heheh (Marţi, 3 februarie 2009, 23:45)

  kin3zu78 [utilizator]

  ca tot vorbeam noi de baieti destepti !!
  • +14 (26 voturi)    
   o sa fie revolutie (Miercuri, 4 februarie 2009, 3:15)

   bucatar [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   stati linistit...o sa iasa cu varsare de sange daca tot ce sustineti voi este adevarat. se gaseste ac si pentru cojocul lui tariceanu
   • +21 (25 voturi)    
    hahahhahaha, revolutie? Cin' s-o faca? (Miercuri, 4 februarie 2009, 3:59)

    remaniere@yahoo.com [anonim] i-a raspuns lui bucatar

    aplauze va rog! Ce iese? Revolutie? Ce e aia revolutie? Simulacrul ala din '89?

    Ahhhh, romanii mei, suntem rupti de cat ne-o trag astia si pe fata si pe spate. Isi bat joc de noi, ne prostitueaza, ne si f... si apoi nici macar nu ne platesc. Ne scuipa intre ochi, ne pun sa lingem pe unde se usureaza ei, ne pun sa luam drept mare zicere filosofica o "dodoasca" scoasa la iesirea din restaurant, ne trateaza asa cum meritam, ca pe niste excremente!

    Si totusi, prostia nu doare!
    • +1 (1 vot)    
     reactie oficiala ? (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:10)

     Nae [anonim] i-a raspuns lui remaniere@yahoo.com

     Pana acum nici-o reactie oficiala a guvernului? Tariceanu nu da niste explicatii ?
    • +3 (3 voturi)    
     despre contracte oneroase in dauna Romaniei (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:31)

     simi [anonim] i-a raspuns lui remaniere@yahoo.com

     Ascultati la mine, ca sunt om batran deja!Nu mai gasiti voi patriot ca Ceausescu orice ati spune! Putem sa spunem ca a fost dictator, tiran, orice, dar de patriot.Pai ce facea el cu astia care vindeau tara in halul acesta.Asta nu e comert e jaf.Vindem tot si noi ne cautam pe la altii de lucru...Rusine, ar trebui sa fie toti impuscati, cu tot cu contractele lor secrete!Cat au luat cei care au semnat acest contract oneros?Asta e un fel d e Rosia Montana in versiune marina!
     • +1 (1 vot)    
      ete na (Miercuri, 4 februarie 2009, 16:37)

      dimi [anonim] i-a raspuns lui simi

      si astia de azi de unde crezi ca au invatat tot ce stiu?? nu de la ceashca si ai lui?
   • +6 (8 voturi)    
    dada... (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:18)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bucatar

    sigur ca da...
    la cat s-a furat in tara asta trebuia sa fie trasi in teapa toti din guvern... ai vazut pe vreunu bagat la zdup macar?
    si daca cumva se trezeste vre-un grup de oameni sa faca scandal la guvern... exista o solutie: minerii (ca tocmai l-au eliberat pe cosma)...

    sper sa ai dreptate sincer, dar pur si simplu nu cred
   • +9 (11 voturi)    
    de data asta (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:04)

    Lili_1024 [utilizator] i-a raspuns lui bucatar

    Eu zic sa punem mana pe furci ca nu se mai poate.
    • +3 (5 voturi)    
     nu (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:29)

     kk [utilizator] i-a raspuns lui Lili_1024

     stai liniştit... vrei să cheme iarăşi minerii?
     • +2 (2 voturi)    
      minerii! (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:42)

      mirunamara [utilizator] i-a raspuns lui kk

      Crezi ca vor reusi sa ii dea jos pe nemernicii astia de la putere? Ca ii chem eu personal si le platesc si trenul!
  • +3 (7 voturi)    
   Buzdugan (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:00)

   gososan [utilizator] i-a raspuns lui kin3zu78

   Capul lui Tariceanu-l vrem!! he he he
  • +4 (8 voturi)    
   Titlu mincinos (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:19)

   cici [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   Uitati-va atent la harta, perimetrele pelican si midia apartineau de mult timp Romaniei. Este normal sa fi fost deja concesionate. Ce e interesant? In ce conditii au fost date.
   • +5 (5 voturi)    
    articol tendentios (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:26)

    mozzy [utilizator] i-a raspuns lui cici

    din articol reiese că guvernul tăriceanu a concesionat petrolul și gazele din noul teritoriu câștigat în urma procesului de la haga. fals!

    în primul rând sfidează reguluile de bun simț, nu poți să concesionezi pielea ursului din pădure, iar dacă ar fi așa ar fi ușor de atacat în justiție hotărârea.

    dacă ne uităm mai bine pe harta publicată pe hotnews cât și pe situl sterling, este evidentă linia veche de demarcație, față de care apar și zonele concesionate. deci petrolul Și gazele din noul teritoriu din zona insulei serpilor nu au fost concesionate si nu fac obiectul ordonanței la care face referire hotnews.

    să nu fiu înțeles greșit nu sunt fan tăriceanu, iar faptul că a concesionat zonele acelea chiar înainte să plece de la guvern arată evident a mânărie, în favoarea lui patriciu, cel mai probabil.

    • +1 (1 vot)    
     corect (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:29)

     ta31 [utilizator] i-a raspuns lui mozzy

     Si presedintele tarii nu a aflat nimic pana acum.
     • +1 (1 vot)    
      presedintele (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:37)

      simi [anonim] i-a raspuns lui ta31

      Saracu...
    • 0 (2 voturi)    
     despre concesiune (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:36)

     simi [anonim] i-a raspuns lui mozzy

     Ce faceeee?Tu ai trait in Romania ultimilor 20 de ani?Cum adica nu se poate sa faci o vanzare in avans, stim noi ce contine acel act?Nu! Canadienii, sau ce dracu or fi astia de la Sterling nu sunt prosti, numai poporul roman e prost ca inghite orice!
     Daca om trai mai vorbim noi despre cat incaseaza statul roman din asta.Praful de pe toba si ala cu indulgenta!!!
  • 0 (4 voturi)    
   minusuri (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:13)

   Adriana [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   Ieri am primit minusuri pt ca mi-am exprimat parerea ca aceste resurse ar putea ajunge pe mana baietilor destepti sau maini straine (state). Probabil de aia am primit note cu - pt ca nu am zis ca deja erau arvunite resursele, nu-i asa?
  • +1 (3 voturi)    
   ostirea lui Stefan cel Mare (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:14)

   A [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   Bai nene, nu fiti prosti. Nu s-a concesionat nimic din zonele castigate la Haga, pt ca alea fiind in litigiu nu putea nimeni sa le concesioneze, nici Ucraina, nici Romania. Ce s-a concesionat exista de mult. Vai de capul vostru, va luati dupa o asa-zisa stire de pe site-ul unei companii si Wikipedia si sariti ca vacarul la sat.
   • -1 (1 vot)    
    se pot concesiona\vinde si drepturile litigioase (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:35)

    asa crezi tu..:) [anonim] i-a raspuns lui A

    e mare manipularea.. :(
    comunistul brucan zicea ca 20 de ani va dura trabzitia.. nu pt ca ar fi fost mare profet ci pt ca stia cine e la putere(colegii lui) .. cred ca era optimist !
    pe astia nu-i mai satura nimeni si nimic!
  • -2 (2 voturi)    
   tariceanu si-a batut joc de noi! (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:56)

   yo [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   ca si nastase, si altii ..
   Pentru un pachet de tigari care le-a intrat lor in buzunar au dat Gratis fabrica de tigari..(sau pentru un plin de benzina au dat gratis benzinariile, dar nu numai ci si rafinariile si rezervele.. si daca mai era ceva dadeau si alea :) ) Si cu ce texte ca daca nu dam nu intram in Nato si UE ..:)))
   a si nastase tariceanu si altii din clica lor is bine mersi in parlament ..:) ba cred ca o sa vrea si la cotroceni ..:)
 • +4 (8 voturi)    
  Hotărâre nr. 1446 din 12 Nov /2008 (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:07)

  - [anonim]

  Hotărâre nr. 1446 din 12/11/2008

  (Hotărâre 1446/2008)

  Publicat în Monitorul Oficial nr. 780 din 21/11/2008

  privind aprobarea Actului adiţional nr. 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Sterling Resources Ltd.


  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (3) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,


  Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.


  Art. 1. - Se aprobă Actul adiţional nr. 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi Sterling Resources Ltd., în calitate de concesionar, prevăzută în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
  ___________
  *)Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.


  Art. 2. - Actul adiţional nr. 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.


  PRIM-MINISTRU
  CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
  Contrasemnează: ─────────────── Şeful Cancelariei Primului-Ministru, Marian Marius Dorin Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Bogdan Găbudeanu Ministrul mediului şi dezvoltării durabile, Attila Korodi p. Ministrul economiei şi finanţelor, Cătălin Doica, secretar de stat

  Bucureşti, 12 noiembrie 2008.
  Nr. 1.446.

  (sursa: http://www.legestart.ro)
  • +1 (3 voturi)    
   descurcaret omul (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:19)

   Io [anonim] i-a raspuns lui -

   Dorin Marian: de la tigari la petrol...
 • +17 (23 voturi)    
  UUUUaaaaaa....tariceanu (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:11)

  Xtraterestrii [anonim]

  cum naiba ma....vreau si eu...am o firma cu 200 lei capital social ....in plus am 5 angajati care muncesc pe rupte.....si culmea am si CA de 100.000 euro .... vreau sa exploatez tarmul marii negre ....ca insula serpilor e deja luata.... ce zici taricene? mere? ...hai ca in gigant ca mine are nevoie de mai mult de 0.7 km patrati de exploatare.....
  • -1 (1 vot)    
   ma asociez si eu cu tine (Miercuri, 4 februarie 2009, 23:10)

   Watt [anonim] i-a raspuns lui Xtraterestrii

   Pai stii ce facem, eu zic sa ne asociem si sa luam toata Dobrogea. Pun si eu 100.000 euro, ca in Romania e ieftin, vad. Cu 200.000 sigur ne dau Dobrogea.
   Dar ce facem cu clasa politica, ca astia or sa vrea de 10 ori mai mult spaga, si nu mai am fonduri si pentru ei :(
 • +13 (19 voturi)    
  !! (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:11)

  alx [anonim]

  Ha Ha radem dar e de plans oameni buni...M-as ridica sa arunc cu pietre impotriva lor daca ar fi revolte impotriva acestor jigodii care macina tara dar din cate vad nu sunt destule pietre in muntii nostri cati infractori fac afaceri cu bani statului...bani care pana la urma tot ai populatiei sunt si in slujba lor.
  Cu firmele de apartament care cumpara curent aproape gratis si il vand pe profit urias la populatie e fix la fel.
  Gena turcilor si a grecilor e in sangele tututor romanilor si toti suntem predispusi la la furat, inselat si mituit...din pacate ajung la conducere doar cei slabi si fra suflet!
 • +15 (25 voturi)    
  Firme fara angajati cu 0 rulaj, (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:24)

  Ovidiu [anonim]

  inseamna un singur lucru: MAFIA...

  Tariceanule, se strange franghia.... dormi bine?
  • +1 (1 vot)    
   :) (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:09)

   sictireanu [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

   Normal ca doarme bine...de ce crezi ca l-ar stresa situatia de fata? :)
 • +10 (18 voturi)    
  Nu sunt decat serpi, de mare adancime. (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:32)

  psd-os-ul [anonim]

  Iaca de ce fac valuri isterice niste specialisti de mare adancime, sa ne convinga ca apa-i sarata si sub ea e gol.

  Vot sa ne transmita ca, in ciuda unor riscuri, stiu ei pe cineva care s-ar incumeta sa incerce marea cu degetul.

  Tariceanu a desavarsit greaua mostenire in greaua autoservire.
  Castigarea litigiului cu Ucraina era previzibila in ultima perioada, HG s-a dat pe aceasta perspectiva. O va face pe niznaiu, poate mai convinge cate unu-doi, dar Parchetul General trebuie sa se sesizeze. Greaua autoservire trebuie pusa la desarat, cu tot cu pestii-serpi, pana vor face ca tiparii.
 • 0 (8 voturi)    
  Documentare (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:35)

  migeorge [anonim]

  Daca vreti sa aflati informatii complete despre Sterling Resources mergeti la: http://www.sterling-resources.com/index.htm
  • 0 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:57)

   [anonim] i-a raspuns lui migeorge

   • 0 (0 voturi)    
    Pai si tu (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:02)

    m [anonim] i-a raspuns lui

    Daca n-au avut decat 200 de lei ca sa faca o firma in ro... situl sigur l-a facut secretara dupa ce si-a terminat unghiile intr-o seara.
 • +11 (21 voturi)    
  MANARII CU BOGATIILE TZARII (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:35)

  dami365 [utilizator]

  Se discuta aici ,nu demult, ca si daca am primi aceste bogatii ar beneficia prea putini de ele.Si uite cum a avut dreptate cel ce a zis asta.Deja PORCARIILE sunt in derulare.CE MANARIE POATE FACE UN GUVERN CU BOGATIA UNEI TARI???? E INCREDIBIL !!!! NE-AM BUCURAT DEGEABA! RUSINE,GUNOAIELOR !!!!
 • -8 (14 voturi)    
  hoti peste hoti (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:42)

  ^,....,^ [anonim]

  pana la urma era mai bine cu patriciu decat cu astia
  • +6 (8 voturi)    
   nu-i de vina hotul... (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:26)

   eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui ^,....,^

   cu fraiarul care se lasa furat! asa ne trebuie!
  • +1 (5 voturi)    
   . (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:54)

   MariusMuc [utilizator] i-a raspuns lui ^,....,^

   Pai e vorba de Patriciu, ca Tariceanu e omul lui, sau n-ai inteles nimic?
 • 0 (10 voturi)    
  www.sterling-resources.com (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:43)

  www.sterling-resources.com [anonim]

  The agreement transfers greater control and decision-making to the operator, and reduces direct day-to-day Government involvement, without compromising the requirement for ongoing compliance with both Romanian and European legislation.

  http://www.sterling-resources.com/romania.htm
 • +11 (19 voturi)    
  a cui e firma? (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:45)

  lol [anonim]

  spuneti-mi va rog a cui e firma ca-i jupoi milimetru cu milimetru cu furca. trebe neaparat o revolta in tara asta cu linsari ca altfel nu mai tine!
 • +9 (17 voturi)    
  Puscarieeeeeeee (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:53)

  shadow [anonim]

  Sper ca cei in drept sa se sesizeze si sa aud de manechim ca intra la zdup...hm , cred ca ar fi la mare trecere pe acolo :) . Asta-i tradare a intereselor nationale.
 • -1 (7 voturi)    
  Rompetrol ? (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:53)

  flyingdutchXXX [anonim]

  Patriciu & kazahii?
  Ha ha haaaaaaa...
  Nu se poate - nu-i asa?
  Unde e RO sa mai vendemmceva pe nimic - eventual la austrieci (sau altzii) ca sa obtinem pupicuri la ghiulul aderarii la UE - prin care baronii locali s-au vazut miionari prin reururide spaga?
  :-))))))
  just a thought... a stupid one YES!
 • +5 (11 voturi)    
  Ciudat (Miercuri, 4 februarie 2009, 0:59)

  Costi [anonim]

  mii de scuze ca poate nu sunt la subiect dar o companie MARE ca si http://www.sterling-resources.com/index.htm cea de aici oare de ce are pagina web facuta in Microsofr Front Page si asta la cel mai amator mod posibil? Oare imaginea nu conteaza nimic pentru o companie asa de mare?
  • +6 (10 voturi)    
   Re:ciudat (Miercuri, 4 februarie 2009, 2:29)

   F. [anonim] i-a raspuns lui Costi

   Compania nu e mare. E drept ca nu au datorii, dar 50 milioane $ capital nu poate fi o companie mare in domeniul lor. Poate doar ambitiile lor sint mari, sau a cui o fi in spatele lor.
 • +8 (12 voturi)    
  era un baiat de a comentat (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:00)

  gigel [anonim]

  la stirea cu 'succesul' romaniei. spunea ca o sa puna cine trebuie mana pe el, i-au dat toti in cap. cat a durat bucuria?
  • +2 (4 voturi)    
   "cat a durat bucuria"? (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:22)

   eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui gigel

   cat betia! acu', urmeaza mahmureala, greturile, durerile de cap, tot tacamu'! HAI, ROMANIAAAAA!!!!!!!
  • +2 (4 voturi)    
   Si bine a zis (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:59)

   fane [anonim] i-a raspuns lui gigel

   Bine punctat, Gigel. Era un tip, George, si eu l-am sustinut cand toti patriotarzii patetici elucubrau si ii aruncau laturi in cap: ucrainianule, tradatorule, complexatule.
   Eu am zis ca timpul ii va da dreptate, asteptandu-ma la cativa ani. Se pare ca n-a fost nevoie de nici o zi.
   Ramane cum am stabilit.
 • +7 (15 voturi)    
  josnic! (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:03)

  cosmin [anonim]

  Incrediiiibil...Jos CPT! Super-Base, unde esti?
  • 0 (0 voturi)    
   Super-Base?! (Joi, 5 februarie 2009, 1:45)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui cosmin

   Cu asta m-ai dat gata!
 • +3 (9 voturi)    
  toata 'afacerea' miroase (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:07)

  directia 5 [anonim]

  a capitalist in rubasca -conu dinu-,si nu ar fi senzational ca anexa clasificata sa nu cuprinda si celebrele scutiri de taxe,tva,etc. Si ca tacamul s a fie complect si gusa v a ajunge 'manager' la Holdingul Adevarul-gusa am un sfat,sa nu circuli cu Volvo,s au dovedit masini nesigure [cu toate ca sunt nr. 1 in siguranta auto] atunci cand te manjesti cu ruble -vezi cazul tinu
 • +2 (10 voturi)    
  @costi (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:27)

  pish [anonim]

  companie mare pe d.r.a.c.u.:)) hehe..all heil slabiceanu:))
 • +5 (11 voturi)    
  bravo ma (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:29)

  alex [anonim]

  de ce nu vindeti si romania la straini mah ! ca asta am ajuns.. o tara de prostituate in care cei de la putere is "pestii"... de ce sa faca ceva pentru economia romaniei, cand poate sa bage capitalistu de la putere pentru buzunaru lui
 • +5 (9 voturi)    
  Pai... am castigat sau... au castigat ?? (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:38)

  bilout [anonim]

  Adevarata era vorba aceea: "Nu e important sa castigi ci sa participi la castig..." :-))

  Trist...
  Unii numesc asta "business"... si ce-i mai trist este ca sunt non-stop la TV si o tara intreaga staaaa cu gura cascata la ei.

  Cum sa elimini un asa nivel de coruptie?? Daca are cineva idei...
  • +5 (7 voturi)    
   EU (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:16)

   BadCo [utilizator] i-a raspuns lui bilout

   daca as fi furat eu armele alea... as fi avut cateva idei...
 • -1 (13 voturi)    
  in cazul asta si in general (Miercuri, 4 februarie 2009, 1:42)

  PaulR [utilizator]

  Nu mai reactionati visceral si trageti concluzii doar dupa ce veti avea toate informatiile necesare.
 • +5 (13 voturi)    
  PENAL (Miercuri, 4 februarie 2009, 2:30)

  zoly [anonim]

  ALOO !!!...DIICOT...DNA...Asta Caz Penal !!!... De predat in manualele de drept penal pe viitor..."Zambaccian" si "Tamara" lui A.N. sunt jucarii pentru copii...
  Si cand ma gandesc in ce intelectual rasat poza CPT-ul...si pe partea cealalta...isi freca mainile..." Nah ca v-am money-pulat si de data asta..."
 • +8 (16 voturi)    
  Taricene (Miercuri, 4 februarie 2009, 3:43)

  asd [anonim]

  Taricene, faci parnaie cu Nastase laolalta.
  • +1 (5 voturi)    
   Speram... (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:55)

   dami365 [utilizator] i-a raspuns lui asd

   Speram ca asa o fi si mai speram sa nu dureze 20 de ani pana se indeplineste ,ca si la stanculescu
  • +1 (5 voturi)    
   parnaie (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:16)

   remi [utilizator] i-a raspuns lui asd

   Nu cred ca termopanele se compara cu resurse de 31 de miliarde de euro.
 • +9 (17 voturi)    
  sda (Miercuri, 4 februarie 2009, 4:15)

  jo [anonim]

  Adica cum n-a stiut Tariceanu?
  Abia acum se vede ca interesele lui Patriciu au fost cu muuult mai antinationale decat cele ale maghiarilor. Asta, Patriciu ne-a vandut de mult la rusi. Adica abia acum se vede de ce voiau sa-l dea neaparat jos pe Basescu.
  • -7 (9 voturi)    
   da de unde (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:34)

   clujean [anonim] i-a raspuns lui jo

   si Basescu&Stolojan au invarteli cu rusii, la ALRO Slatina; tradatori mafioti sunt peste tot!
   • -4 (6 voturi)    
    casa din mihaileanu (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:33)

    ionescu [anonim] i-a raspuns lui clujean

    bine ca de casa din mihaileanu ati uitat cu totii!!!!
    • 0 (0 voturi)    
     off casa mea (Joi, 5 februarie 2009, 12:40)

     mihailescu [anonim] i-a raspuns lui ionescu

     da-o ma in masa de casa, ca e 3-4 sute de mii de euro. Vezi de ce sume vorbim aici
 • +5 (9 voturi)    
  Cine profita (Miercuri, 4 februarie 2009, 6:35)

  Ciobanu [anonim]

  Guvernul a platit bani grei ca sa catige aceste terenuri ca sa sa poata profita baietii destepti. Acest lucru se stia de mult. Ei erau pregatiti ... dar cu hartiile.
  Sa vedem ce justitie se va decsurca in nodul asta de manarii
 • +5 (9 voturi)    
  Furt (Miercuri, 4 februarie 2009, 6:50)

  ciprian [anonim]

  pacat de dnul Aurescu si echipa de la MAE care au muncit, s-au bucurat, iar astazi cand se intorc acasa ce gasesc? Tariceanu a furat tara, Guvernul Boc le-a taiat sporurile probabil, iar salarii de merit doar pentru unul sau doi din echipa. Ce ne-ai facut Patriciule si Taricene!!! Patriciu is back to business!!!
 • +5 (9 voturi)    
  pacat (Miercuri, 4 februarie 2009, 7:38)

  superior [anonim]

  Pacat, ma doare sufletul cand ma gandesc la echipa de avocati si profesori care a lucrat la acest caz, cu gandul la a face bine Romaniei si nu lui tariceanu...pacat caci victoria lor este umbrita de asemenea oameni si interese meschine....cred ca sunt si ei tristi....
 • +7 (11 voturi)    
  petrol (Miercuri, 4 februarie 2009, 7:44)

  gigi [anonim]

  Daca nu comentezi tu, Caline,imi permit eu sa comentez: esti un mafiot si un gunoi,ai facut de rusine un partid istoric,pe care ai pus mina pentru prietenul tau,Paturiciu...ti-ai permis sa distrugi economia si finantele tarii si acum latri la noul guvern,javra?
 • +3 (7 voturi)    
  "a castigat romania!" (Miercuri, 4 februarie 2009, 7:51)

  eeeuuuu [utilizator]

  ... o mare tzeapa! atat de obisnuit si previzibil incat nu mai e o stire. noi si daca am concura singuri am iesi pe locul 2. probabil ca de-aia ne-au si dat aia de la haga castig de cauza: sitau dinainte ca nu vom fructifica verdictul favorabil!
 • 0 (4 voturi)    
  Si inca: H.G. nr. 1051/05-09-2007 (ROMPETROL) (Miercuri, 4 februarie 2009, 7:52)

  - [anonim]

  Nota de fundamentare - H.G. nr. 1051/05-09-2007

  Hotărârea Guvernului nr. 1051/2007 privind aprobarea Acordului de concesiune pentru dezvoltare-exploatare petrolieră în perimetrul P VII - 13 Goleşti, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Societatea Comercială „Rompetrol” S.A.

  Publicata în M.Of. nr. 631/13-09-2007

  Spicuiri:
  -Pentru perimetrul de dezvoltare - exploatare petrolieră P VII – 13 Goleşti, comisia de deschidere şi evaluare a ofertelor a declarat câştigătoare Societatea Comercială „Rompetrol” S.A., cu sediul în Bucureşti, Calea Victoriei nr.222, sector 1, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului sub nr.J40/9709/2002, CUI 3347498, după care s-a negociat şi semnat acordul de concesiune. Societatea Comercială „Rompetrol” S.A. nu desfăşoară operaţiuni petroliere de exploatare a unor zăcăminte de petrol şi nu are restanţe privind plata unor redevenţe petroliere.
  -Pe durata exploatării a fost înregistrat un cumulativ al producţiei de 208 mil. St.mc gaze naturale libere, iar resursa cu care este creditat în prezent acest zăcământ este de 56 mil. St. mc..
  -Impactul macro - economic:Prezentul act normativ nu are impact macro-economic.
  -Impactul asupra mediului de afaceri:Proiectul are un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, deoarece contribuie la consolidarea mediului concurenţial din industria petrolieră din România, prin implicarea în domeniul exploatării unor zăcăminte de gaze naturale a unei noi companii: Societatea Comercială „Rompetrol” S.A..
  -Consultările efectuate în vederea elaborării prezentului act normativ

  (va urma)
 • +2 (6 voturi)    
  sa iesim in strada... (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:30)

  revolutie [anonim]

  oameni buni,pacat de tinerii care au murit la revolutie, haideti sa ne unim si sa iesim in strada, sa facem un nou guvern si sa-i bagam la inchisoare pe toti pungasii...
  • -2 (6 voturi)    
   ai grija!!!! (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:39)

   ionescu [anonim] i-a raspuns lui revolutie

   Las-o mai moale ca n-ai nici un motiv sa iesi in strada!!! daca nu-ti convine regimul, pleaca! Vezi ca nu e tara ta!!!! In contextul european esti total depasit. Mai modernizeaza-te si tu! Taci acolo si nu mai instiga impotriva ordinii de stat!!!!!!!
   • 0 (0 voturi)    
    Ce Dobitoc! (Miercuri, 4 februarie 2009, 17:16)

    revoltat [anonim] i-a raspuns lui ionescu

    Uita-te la TV, la stiri si ai sa observi ca si in Suedia se iese in strada pentru a protesta, pasnic, dar se iese. Sa nu mai vorbesc de situatia recenta din Islanda.
    HAIDE SA IESIM IN STRADA!!! Sa protestam civilizat pentru ca avem dreptul si motive: numai pentru autostrada Transilvania la cati bani mananca in fiecare an, pentru fiecare kilometru. Sunt banii nostrii acolo! Sa mai amintesc de sistemul sanitar neglijat de atatia ani? De coruptie ? Sau cel mai bine sa iesim sa protestam ca vrem sa traim civilizat intr-o capitala in care constructii noi sunt aprobate in detrimetrul unui plan arhitectural al orasului, bine pus la punct, ajungandu-se la o situatie de sufocare. Exista statistici domnule ionescu ca in fiecare an creste riscul ca nou nascutii sa sufere de astm.
    Si multe altele......Ce Dobitoc! Romania este tara mea si va fi intotdeauna!
   • 0 (0 voturi)    
    avem noi grija (Miercuri, 4 februarie 2009, 17:40)

    popescu [anonim] i-a raspuns lui ionescu

    ce-ar fi sa ai tu grija ?
 • 0 (4 voturi)    
  romanscaia (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:37)

  george haiduc [anonim]

  e desueta impartirea astora in nemernici si misei, nu-i asa ?!?!?!? cum isi bat joc de noi si cum mai au nesimtirea sa mai vina sa ceara voturi. sa va amintitivfratilor ce ne face si cum ne-a facut motocicleanu asta ... inca o data. dupa o crestere economica de 7,9% pe 2008 ne-a lasat cu un deficit de 5,2, nu a facut bugetul pe 2009 pt ca se vedea ca vorbeste prostii in campanie, a marit taxa auto a treia zi dupa alegeri, iar exemplele pot continua. sunt al 28-lea cetantean prostit care are ceva de spus!!!!! din 22 milioane !!?!? pai, sa avem pardon. nu e de mirare ca isi permit sa ne tina de prosti si sa ne prosteasca si sa ne minta in fata la televizor. cati au citit sau isi mai amintesc de cartea lui Patapievici, "Politice" ?!?!? va spune ceva istoria ?!?!
 • +4 (8 voturi)    
  Tariceanu ... (Miercuri, 4 februarie 2009, 8:41)

  VelmaKelly [utilizator]

  .. dupa ce ne-a bagat in dezastru economic, actioneaza acum ca "mana moarta".

  Sper din toata inima ca PeNaLe sa ajunga mai rau ca PNTCD, sa-si faca congresele la "Sectorul Shahistilor" din Cismigiu.

  Iar pentru Tradiceanu: O sa-ti trimit chiftele cu prastia.
  • 0 (4 voturi)    
   minunata perspectiva (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:39)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui VelmaKelly

   Sa ramanem apoi doar cu cele 2 parti ale FSN-ului.
 • +3 (9 voturi)    
  taricelu (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:02)

  costica [anonim]

  taricelu asta ar vinde si pe masa daca ar lua un pret bun si ar putea imparti profitu cu patricelu.
  Langa gorbunov va e locul 'bai hahalelelor'
 • +4 (8 voturi)    
  pusca si cureaua lata... avem tot ce-aveam odata (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:04)

  catalinb [utilizator]

  ... adica nimic. noi, ca si contribuabili, n-am castigat nimic.
  a, de fapt am si platit pentru ca sa nu castigam nimic, pentru ca sunt 100% convins ca banii pentru echipa ce a reprezentat romania (felicitari lor ! ) au fost platiti tot de noi, nu-i asa ?
  exista pe undeva mentionata suma care s-a cheltuit pentru sustinerea echipei ce ne-a reprezentat? ca ar trebui sa fie o informatie publica ...
 • +6 (10 voturi)    
  hotie ordinara (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:05)

  brod [anonim]

  iata de ce au aruncat-o afara din guvern pe monica macovei - asta refuza sa semneze asemenea porcarii. sa vedem ce se intampla acum cu nenorocitii care au pus la cale o asemenea blestematie. este tradare a intereselor nationale, sau nu?
 • +3 (7 voturi)    
  Nu se intampla nimic (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:06)

  Sauron [utilizator]

  Nu face nimeni inchisoare mai.
  Nu v-ati obisnuit pana acum. Ei fac si fraierii latra o bucata de timp. Apele se linistesc si merg mai departe.
  Asa se fac jafurile destepte. Fraierii sa stea in sughituri.
  Tot ce putem face e sa emigram in Congo.
 • 0 (8 voturi)    
  unu (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:15)

  unu [anonim]

  Vai, cata manie proletara! Eu unul nu inteleg, de fapt, unde-i problema? Poate-mi explica si mie, concret, cu argumente, un vajnic aparator al intereselor national pe de liste.
  • +5 (7 voturi)    
   e simplu maestre (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:46)

   oh [utilizator] i-a raspuns lui unu

   Daca pentru orice vanzare de bunuri ale statului este obligatorie organizarea unei LICITATII, ia spune-ne si noua maestre cum pot fi concesionate drepturile de exploatare a perimetrelor respective fara licitatie publica? Ca doar nu vorbim de vanzarea unor pixuri fara pasta de scris. E greu maestre, nu?
   • +1 (3 voturi)    
    unu (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:40)

    unu [anonim] i-a raspuns lui oh

    ce sa licitezi, pielea ursului din padure? Hai ca sunteti penibili. Habar n-aveti cum arata contractele dar puneti botu' la tot felul de intoxicatii. Asa e politica, circ ieftin. Unii castiga... altii voteaza.
    • +1 (1 vot)    
     chiar asa.... (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:54)

     oh [anonim] i-a raspuns lui unu

     ce sa licitezi? Da' daca nu era ce sa se liciteze cum s-a putut concesiona? Hai ca te-ai trezit cu limba in poponetzul cui nu trebuie. Cel putin de data asta. Tu pari a vorbi in cunostinta de cauza: ia spune-ne si noua cum arata contractele alea si care sunt clauzele alea atat de legale din continutul lor.
     • +1 (1 vot)    
      unu (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:25)

      unu [anonim] i-a raspuns lui oh

      Pai nu stiu cum arata asa ca nu ma pronunt. Nu am luat apararea nimanui dar nici nu acuz pe nimeni. Simplu. Si ai fi mai simpatic daca ti-ai alege cu grija cuvintele.
     • 0 (0 voturi)    
      unu (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:25)

      unu [anonim] i-a raspuns lui oh

      Pai nu stiu cum arata asa ca nu ma pronunt. Nu am luat apararea nimanui dar nici nu acuz pe nimeni. Simplu. Si ai fi mai simpatic daca ti-ai alege cu grija cuvintele.
    • +1 (1 vot)    
     cum sar baieţii deştepţi licitaţiile la ANRM (Miercuri, 4 februarie 2009, 21:09)

     JollyRoger [anonim] i-a raspuns lui unu

     Despre licitatii stiu si baietzii destepti...si fug de ele ca dracul de tamiie. Orice stat civilizat astepta sa se termine procesul de la haga dupa care ANRM batea toba in toata lumea ...mari corporatii in dmomeniul energiei veniti de va concurati in licitatii sa dati Romanicii redeventa cit mai mare. Si cistiga cine e mai tare in conturi. In situatia de fata avem de a face cu un modus operandi ca al cleptocratiilor africane postcoloniale: - s-a preferat sa se faca o anexa secreta la un contract deja existent cu o firma din 92 cind nu se organizau licitatii.

     Situatia seamana ca doua picaturi de apa cu cea de la Rosia Montana. Si acolo firma Eurogold (mama lui Gabriel Resources) s-a asociat cu CNCAF Deva SA care prin filiala Rosia Min detinea perimetrele aurifere. S-a facut o societate noua RMGC in care CNCAF Deva SA ( societatea de stat detinatoare a licentelor de la ANRM) detine 20% iar canadienii ( la vremea aia baiatul cu ochi albastri Frank Timis) 80%. Si asa ANRM printr-un simplu ordin a transferat licentele miniere (un fel de concesiuni) cu tot cu anexe secrete de la sociatatea de stat CNCAF Deva SA la societatea privata RMGC fara licitatie. Redeventa va fi dupa buget mica.
     Si aici s-a gasit o scoica goala (Sterling) care detinea doua perimetre de rahat cărora printr-o anexă secretă li s-au adăugat cîteva zeci de miliarde de euro pentru o redeventa de tot rîsul.

     Mai răsfiraţi băieţi mai răsfiraţi!!!
 • +6 (10 voturi)    
  parerea mea e ca.... (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:16)

  oh [utilizator]

  atunci cand e vorba de instrainarea resurselor minerale ale tarii e obligatoriu ca textele de legi sa fie PUBLICE si supuse votului Parlamentului. eventual supuse unui referendum. Atitudinea asta de " afaceri facute departe de ochii prostimii" imi miroase a mafie si a TRADARE NATIONALA. Ori pentru asta trebuie sa se sesizeze Parchetul . Sa nu doarma in Galosi. Dl. Boc si Parlamentul ar trebui sa anuleze acel act invocat in articol, pentru ca nu este posibil sa vinzi ceva ce nu ai inca si nici nu ai certitudinea ca vei avea vreodata. In Codul Penal este si un articol referitor la inselaciune- pe care il poate folosi Sterling impotriva celor care au dat respectiva HG ilegala. Se stie foarte clar ca tot ce inseamna concesiune trebuie facuta NUMAI IN BAZA UNEI LICITATII PUBLICE. Ori din cate stim pana acum asa ceva nu s-a derulat pana acum. Tunurile pe Tariceanu &Co care au clocit o asemenea marsavie impotriva ROMANIEI!
 • +4 (8 voturi)    
  Bine Coane Dinule (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:17)

  Dianora [utilizator]

  .. daca stiai ce afaceri ai, de ce l-ai impins pe bietul Calin in opozitie ? Ii strica sa fie macar ministrul industriilor daca prim ministru nu se putea? Acuma ce-o sa se faca?
  • +1 (3 voturi)    
   Patriciu (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:02)

   MariusMuc [utilizator] i-a raspuns lui Dianora

   N-are nevoie Patriciu de Tariceanu, ca doar PSD ii face poftele. Patriciu milita pentru o alianta cu PSD si tot Patriciu a sprijinit cu bani PSD in campania electorala de acum 4-5 ani. Daca are Patriciu nevoie de ceva, PSD o sa-i dea.
 • +5 (9 voturi)    
  bun asa... (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:19)

  liviu_ [utilizator]

  astia nici nu castigasera la haga si deja ...
  il pun pe x sa spuna ca nu-s resurse acolo
  vand deja platforma cuiva...
  s-au miscat repede baietii... cand e vorba de furat...
 • +6 (10 voturi)    
  DACA NICI ACUM NU-I ARESTATI!!! (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:22)

  un medic [anonim]

  daca nici acum nu-i aresteaza inseamna ca tara asta e condusa doar de mafioti incepind cu politie,procuratura,judecatori si terminind cu presedinte!!!
  daca nici acum nu aveti curaj cind o tara intreaga e revoltata, inseamna ca ne meritam soarta si nu facem decit sa confirmam faptul ca suntem o natie de slugi!!!
  asta nu se chema subminarea economiei??
  jaf organizat???
  nu se autosesizeaza nici o institutzie???
  presedintia a adormit???
 • +1 (5 voturi)    
  C.I.J. (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:28)

  mit o'cannoo [utilizator]

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7867683.stm

  Scrie negru pe alb, CIJ a hotarat ca Insula Serpilor e insula si nu stanca. Asta inseamna ca am PIERDUT procesul, nu l-am castigat. Daca l-am fi castigat Romania ar fi primit tot ce a reclamat si nu ar fi existat un arc de cerc ca granita maritima in jurul insulei si nu ar fi primit zona economica exclusiva de 200 de mile maritime. Priviti harta cu mai multa atentie. Ucraina a castigat ceea ce si-a dorit si anume recunoasterea formei de relief ca insula.
  Este in traditia diplomatica ruseasca sa ceri mai mult ca sa obtii in final ceea ce vrei defapt... Asta au facut si ucraineenii.
  Romania trebuia sa reclame retrocedarea insulei daca vroia sa CASTIGE. Nu e o victorie atunci cand primesti ceea ce trebuie sa primesti conform dreptului international, este doar recunoasterea unui drept si atat.
  • 0 (2 voturi)    
   nu-i interesa insula (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:52)

   g [anonim] i-a raspuns lui mit o'cannoo

   De la inceput au declarat ca nu-i intereseaza insula ci doar sa traseze cat mai repede delimitarea zonei economice ca sa inceapa exploatarea. Interesele economice ale "unora" au fost mult mai importante decat retrocedarea acelei insule.

   Nu stiu daca terenul deja concesionat a fost sau nu in disputa cu Ucraina dar e posibil sa fi avut acest drept de concesiune pentru exploatare in baza legislatiei internationale. Asta ar justifica intr-un fel graba cu care s-a renuntat la insula.
  • +2 (4 voturi)    
   insula (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:19)

   PaulR [utilizator] i-a raspuns lui mit o'cannoo

   Romania si Ucraina au cazut de acord inainte de proces ca Ucraina va primi 12 mile marine in jurul insulei (asta inseamna ca i se recunosc granite de insula). De astfel asta zice si acordul din 1948 dintre Romania si URSS - ca granita va fi la 12 mile de insula. Insula nu a primit zona ec exclusiva pentru ca nu se poate in conditiile geografice existente.
   Hotararea de acum a CIJ nu spune ca Insula Serpilor e insula in mod direct ci doar recunoaste acordurile deja existente intre cele 2 state si spune ca oricum insula nu poate influenta hotararea finala care se ia in functie de tarmurile celor 2 tari. Romania nu putea cere retrocedarea insulei pentru ca fusese deja de 2 ori de acord cu cedarea ei (la cedare in 48 si in acordul cu Ucraina).
   Sunt in general de acord cu ce zici in final. Faptul ca ucrainenii au cerut exagerat de mult face pe multi sa creada ca noi am fi castigat diferenta. Nu e chiar asa. Am primit ce trebuia sa primim fara nici un fel de "castig" suplimentar.
 • -6 (10 voturi)    
  Mamaligari (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:35)

  zed [anonim]

  Va agitati ca niste romani. Oare nu s-a pus inca definitia in dex pentru roman? O au altii pt noi, stati linistiti....
  Nu o dau aici pt ca probabil postul va fi cenzurat, dar vi-o imaginati si singurei :D

  Aberatiile cu revolutie, arestari si alte prostii nu isi au rostul! Poporul asta in afara de a fi condus de altii nu a fost bun de nimic niciodata...cititi si voi si intelegeti istoria...

  In loc sa palavragiti pe aici mai bine mergeti la plug..serios!
  • -1 (5 voturi)    
   adica tariceanu n-a fost un PM bun???? (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:47)

   ionescu [anonim] i-a raspuns lui zed

   Atunci zi tu care a fost mai bun daca Tariceanu care a adus prosperitate si crestere economica n-a fost bun??
   • +2 (6 voturi)    
    inca-l doare spatele de cita prosperitate a adus (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:24)

    meh [anonim] i-a raspuns lui ionescu

    saracutu de tariceanu, cum a carat el cu circa prosperitate si crestere economica.

    cresterea aia economica a fost in majoritate pe credit, si acum s-a evaporat.

    tariceanu a fost la fel de praf ca si ceilalti pm, doar ca a nimerit intr-un context economic mai bun. dar ce sa priceapa lingaii ? cel mai util organ al lor nu e creierul ci limba.
    • +2 (2 voturi)    
     bine mai zici (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:09)

     ionescu [anonim] i-a raspuns lui meh

     toti PM pe care i-a avut tara mai buni au avut conflicte cu Basescu! Victor Ciorbea, Radu Vasile, Adrian Nastase, acum Tariceanu. Pe toti a vrut sa-i distruga fara motiv si nu a reusit!!! Datoria noastra este sa-i aparam de tiran, nu intelegi? A vrut sa distruga PNT-ul, acum vrea PNL-ul. Dar va veni si vremea votului si vom vota pentru PNL si PNT-CD care merita sa fie in parlamentul tarii!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Harta (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:35)

  cici [anonim]

  Cred ca din harta reiese ca au fost concesionate teritoriile care deja apartineau Romaniei, nu cele proaspat castigate in detrimentul Ucrainei. Pentru acest teritoriu, urmeaza o hotarare de guvern. Oricum, e de plans.
 • +3 (9 voturi)    
  Tariceanule esti distrus (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:37)

  Ionel [anonim]

  Daca mai nutream o mica speranta ca Tariceanu poate fi o alternativa la Basescu acum imi este clar ca m-am inselat.
  Tariceanule esti distrus din punct de vedere politic ai fost corupt de putere.
 • -1 (7 voturi)    
  serpii (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:37)

  cazacul [anonim]

  Doamne neferici si prosti mai sunteti cum cadeti in capcana mass mediei, in loc sa va bucurati ca a mai scos si Romania capul in lume cu ocazia asta. Cum puteti crede ca deja a fost concesionat o locatie care era in litigiu, asa prosti credeti ca sunt oamenii de afaceri.
  • +1 (5 voturi)    
   ? (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:49)

   G [anonim] i-a raspuns lui cazacul

   And your point is?

   Ce ii oprea sa concesioneze in mod virtual? Daca Romania castiga, era al lor. Daca nu, nu pierdeau nimic.

   Nu?
   • +1 (1 vot)    
    nu (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:53)

    laur1 [utilizator] i-a raspuns lui G

    nu, pentru ca pielea ursului din padure nu se vinde.....asta se invatza din cartzile de citire de clasa a2-a inainte de reforma comunista a invatzamantului, mai tata mai
  • 0 (4 voturi)    
   ce mai zici acum cazacule? :) (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:28)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui cazacul

   Oamenii de afaceri nu sunt prosti, daca e gratis accepta ceva si care inca nu e al Romaniei de dat, stai linistit :D
   • 0 (0 voturi)    
    haos (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:03)

    cazacul [anonim] i-a raspuns lui gogu

    Care e problema gogule, iar te grabesti, te lasi influentat de toti prostii, pacat de tine ca din tot ce scrii se vede ca esti baiat bun. Daca ai studia situatia ai observa ca nu este in discutie acesti 9700 km patrati, concesionarea a fost facuta in afara acestui perimetru castigat acum la Haga. Dar la noi asa se intampla, cativa smecheri care arunca nada si cad toti naivii in ea.
   • +1 (1 vot)    
    repet ca poate nu s-a intzeles cum se face dezinfo (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:57)

    laur1 [utilizator] i-a raspuns lui gogu

    ai dreptate, oamenii de afaceri nu sunt proshti shi nu cumpara ceva ce nu-i apartzine inca vanzatorului... adk legile proprietatzii sunt clare, nu pot5zi instraina decat ce posezi.... pentru amanunte pune mana pe carte shi fa neshte cursuri de drept ca sa vezi ca in adevar oamenii de afaceri nu sunt proshti shi nu pun botu' ca cetitorii la deliruri de adormit preshcolarii....
 • +5 (7 voturi)    
  JAf NATIONAL!!! (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:40)

  Mariuca [anonim]

  Cum poate cineva sa cesioneze un spatiu despre care nu se stia nimic?! Daca scarba de Tariceanu a cesionat parte ucraineana?? Trebuia vazut contractul,desi ,sunt convinsa,ca smecherii l-au formulat favorabil lor si nu favorabil romanilor!
  Mai aveam un pic si ne vindeau astia si copiii!! Ia vedeti ,nui o fi vreo HG in acest sens?!?
 • 0 (2 voturi)    
  H.G. nr. 1051/05-09-2007 (ROMPETROL) (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:41)

  - [anonim]

  continuare - 2

  Prezentul act normativ nu necesită consultarea cu organizaţiile neguvernamentale, institute de cercetare şi alte organisme deoarece prin Legea petrolului nr.238/2004 Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale este desemnată ca unică autoritate competentă abilitată cu aplicarea prevederilor acesteia, în ceea ce priveşte gestionarea resurselor minerale ale ţării, inclusiv cu organizarea rundelor de apel public de ofertă în vederea adjudecării unor perimetre petroliere, negocierea şi semnarea acordurilor petroliere precum şi cu monitorizarea derulării acestora.
  Consultările organizate cu autorităţile administraţiei locale,prezentul act normativ nu are ca obiectiv activităţi ale acestor autorităţi.

  (continua)
 • +2 (6 voturi)    
  LoL ... (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:42)

  sclipici, gogu sclipici ... [anonim]

  Mda ... pai ce credeati ca ati scapat de Tariceanu?! :)

  Si-a lasat amprenta pentru 10 guvernari de acum incolo ...

  Sunt curios de ce nu-l cerceteaza si pe el pentru trafic de influenta ?! :) ...

  guess why :)
 • 0 (2 voturi)    
  H.G. nr. 1051/05-09-2007 (ROMPETROL) (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:47)

  - [anonim]

  continuare - 3

  Consultările desfăşurate în cadrul consiliilor interminiseriale în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.750/2005 privind constituirea consiliilor interministeriale permanente
  prevederile prezentului act normativ nu se referă la domeniile de activitate aflate în coordonarea consiliilor interministeriale permanente.
  Informaţii privind avizarea de către: Consiliul Legislativ, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Consiliul Economic şi Social, Consiliul Concurenţei, Curtea de Conturi:Având în vedere obiectul de reglementare al proiectului de act normativ, nu se impune derularea procedurilor de avizare de către Consiliul Legislativ, Consiliul Suprem de Apărare a Tării, Consiliul Economic şi Social, Consiliul Concurenţei ori Curtea de Conturi.
  Informarea societăţii civile cu privire la necesitatea elaborării proiectului de act normativ:Actul supus aprobării este un act administrativ individual, fără caracter normativ, astfel că nu este supus regulilor de informare şi transparenţă decizională. Totodată menţionăm că acordurile petroliere, care constituie anexe la actul normativ sunt clasificate ca „secret de serviciu”.
  Semnatarii notei de fundamentare:
  Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale
  Bogdan Găbudeanu
  Şeful Cancelariei Primului-Ministru
  Marian Marius Dorin

  ***
  Urmeaza:

  - HG 1050;
  - HG 1051;
  - HG 1052;
  - HG 1053;
  - HG 1054;
  - HG 1055,
  - toate cu aceiasi data.
  - toate sunt concesiuni de exploatari de gaz natural.
  - a se vedea cine e in spatele SRL-urilor castigatoare

  - Situatia centralizatoare LA NIVEL NATIONAL cu toate REZERVELE DE GAZ aflate in conservare; ANRE.
 • +5 (7 voturi)    
  Circuitul spagii KIEV-BUCURESTI. (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:47)

  george [anonim]

  Daca Ucraina obtinea victoria atunci spaga pentru concesionarea resurselor mergea la kiev,In realitate a castigat Romania asa ca spaga va merge la baietii destepti de la Bucuresti. Am fost atacat ieri cand spuneam pe forum ca baietii destepti vor lua banii iar noi vom face foamea. Se pare ca am avut dreptate. Sa traiti bine daca mai puteti.
 • 0 (0 voturi)    
  Regal Petroleum (Miercuri, 4 februarie 2009, 9:48)

  - [anonim]

  Regal Petroleum anunţă descoperirea unui zăcământ de gaze naturale în România

  13-Dec-07

  Compania londoneză Regal Petroleum PLC a anunţat descoperirea unui zăcământ de gaze naturale în prima acţiune de exploatare desfăşurată în România, informează pagina de internet a cotidianului Budapest Business Journal.
  Capacitatea puţului de gaze naturale, cunoscut ca RBN-4, se ridică la 3,74 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi, a precizat compania Regal Petroleum, ce deţine 100% în proiect. "Această prim test al primei forări în zona zăcământului RBN-4 este foarte încurajatoare, iar descoperirile depăşesc aşteptările", a anunţat preşedintele şi directorul executiv al Regal, David Greer.

  Regal Petroleum a anunţat că a descoperit un al doilea puţ de gaze naturale, RBN-3, situat la cinci kilometri nord-vest de RBN-4. Forarea va dura aproximativ 20 de zile şi va costa în jur de 1,1 milioane de dolari.
  Sursa: NewsIn

  http://www.tmctv.ro/articol_27197/regal_petroleum_anunta_descoperirea_unui_zacamant_de_gaze_naturale_in_romania.html
 • +3 (5 voturi)    
  Pana cand (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:00)

  cristi [anonim]

  Asta e cea mai mare hotie din ultimii 4 ani...PANA CAND vom mai vedea asa ceva si nimeni sa nu ia nici o masura..se pare ca avutia statului nu intereseaza pe nimeni atat timp cat nu o pot trece la EI in portofiliu.
 • +4 (6 voturi)    
  informatii vor trebui sa dea acum actualii guverna (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:02)

  (...) [anonim]

  Calin Popescu Tariceanu: "mai multe informatii vor trebui sa dea acum actualii guvernanti"

  Dece secrete? Tot ceea ce s-a facut in dauna statului roman a fost facut de oameni. Dece nu li se dau numele si responsabilitatile... Se dilueaza toatehotiile spunand ca guvernul a facut .... Cine au fost (cu numele) cei care au cedat Insula serpilor, Rosia Montana, etc... In spatele hartiilor semnate exista cate un nume... mai multe nume ...
  Ce mizerabil si Tariceanu asta!
 • +4 (8 voturi)    
  Terminati cu prostiile... (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:18)

  pamfletaru [utilizator]

  Ce revolutie? Ce rascoala? Ce scandal? Ce tot ziceti voi acolo?

  Stati si latrati pe forumuri si va spuneti pasul... Asa si? Ii doare in cur de voi... nici macar acolo....

  Romanul e o natie de lasi si fricosi si cacaciosi. Nu va iesi nimeni in strada, nu va fi nicio revolutie, nu va intra nimeni in puscarie. Va garantez chestia asta!

  Era sa uit... sa nu imi spuneti ceva de Revolutia din 89. Atunci a fost o lovitura de stat, cand au murit oameni nevinovati, care au crezut ca se poate face ceva in tara asta.

  Daca se doreste cu adevarat sa iesim din rahatu' in care ne tin javrele astea de 20 de ani, ar trebui bagati in puscarie toti... de la javra aia de Basescu pana la hotomanul de Piedone. Sa nu uitam consilieri si alti si functionari.
  • 0 (2 voturi)    
   Din pacate ai dreptate (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:54)

   cornolio [anonim] i-a raspuns lui pamfletaru

   Ma refer la lasitatea poporului roman. E poveste veche, sa ne amintim cum fugeam ca potarnichile din fatza cotropitorilor si dadeam fic la grane, otraveam fantanile ...
 • +3 (5 voturi)    
  De aia iesise Tariceanu cu declaratia aia? (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:21)

  Inteleptul [anonim]

  Chiar ma miram...nu intelegeam ce mai iese asta sa declare ieri pe la 14 dupa ce s-a dat verdictul.
  Ba ca acolo nu e tot aurul negru de pe lume...ba ca nu e chiar asa de mult pe cat credem, sa nu ne facem sperante...Nu intelegeam ce vrea sa zica. Cred ca incepuse sa se panicheze si sa incerce sa o intoarca....
 • +3 (5 voturi)    
  tot patriciu...asta nu se mai satura (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:27)

  pish [anonim]

  o sa lasa pe gat la un moment dat....
 • +3 (5 voturi)    
  Nesimtiti au fost, nesimtiti sunt inca (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:29)

  Gimmy [anonim]

  si-or fi cat neamul romanesc!

  Si zici ca "mai multe informatii... sa dea actualii guvernanti!" !!???

  Nooo! nu, Taricene!
  Nooo, manechinu' lu' tata!
  Aici e semnatura lu talica, tu o sa ne spui de ce plm ai concesionat ditamai perimetrul petrolier unei firme cu 200 de lei capital social!
 • -1 (1 vot)    
  @p:?P cu melcii vostri!! (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:31)

  alecu [anonim]

  de la avintul revolutionar din comentariile astea era sa iau si eu plasa...bai baieti, inainte sa injurati comparati si voi hartile si veti vedea ca toata chestia asta e o manipulare grosolana, probabil made in hotnews...terenurile concesionate NU sint din aia 9700km2 noi!!! mai documentati-va inainte de a da cu paru (nu ca in general politicienii nostri nu ar merita ceva furci in tzeste).
 • +2 (4 voturi)    
  normal ca patriciu (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:33)

  gigi [anonim]

  Am zis de ieri ca la Patricieni se va duce gazul si petrolul castigat ieri, dar normal ca euforicii cu creierul nivelat au comentat contra..
 • +1 (3 voturi)    
  gulerele albe (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:42)

  cristian [anonim]

  Nu stiu care este adevarata valoare economica a zacamintelor din Marea Neagra dar un lucru este clar: este nevoie de o legislatie serioasa care sa reglementeze modul de concesionare al bogatiilor solului si subsolului. Este absolut inadmisibil ca un grup de cativa oameni, de regula aflati in slujba unui mare afacerist sa poata lua hotarari care greveaza soarta unei generatii sau poate chiar mai mult. Sa ne amintim de modul in care Adrian Nastase a vandut petrolul si gazele din subsolul Romaniei.
  Toate au o limita. Avem si noi simplii cetateni dreptul sa fim protejati de borfasii cu gulere albe.Justitia ar trebuii sa-si spuna cuvantul. Sa nu ajengem sa ne facem singuri dreptate. Oare un guvern chiar nu trebuie sa dea socoteala de modul in care administreaza banul public? Miliardele de euro cheltuite aiurea de Tariceanu si Vosganian chiar nu trebuiesc justificate?
 • 0 (2 voturi)    
  Oare de ce nu ma mira?! (Miercuri, 4 februarie 2009, 10:51)

  Alex [anonim]

  Este absolut normal ce se intampla. Si daca acest articol nu ar fi real, in viitor exact acest lucru se va intampla. Romanul face haz de necaz. Sa vedem cat o sa-l mai tina sa faca asta. Zilnic vedem si auzim numai de afaceri ilegale, de imbogatiti peste noapte. Dar interesant este, cum de autoritatile acestui stat bananier nu aud de aceste manarii. Oare si ilustrii nostri conducatori sunt din sistemul mafiot? Nu-mi vine sa cred. Basescu, Tariceanu, Geoana, Boc, Nastase, Videanu, Vanghelie sa fie oameni patati. Nu pot sa cred. Ma intreb cat mai este pana trece cutitul dincolo de osul romanului. Si cat se va mai fura din tara asta? In curand totul va disparea. Ce va mai fi de luat? Sau poate se va pune taxa pe nasteri. Ca doar este un drept sa nasti si sa ai copii. Si atunci sa-l impozitam. Imi este scarba si lehamite. Si stau si ma intreb ce mai caut aici. Cica sunt tanar cu studii, lucrez intr-o multinationala pe un post bun. Si? Ma bufneste rasul. Cica vreau sa fac ceva bun. Ce-mi plac glumele mele. Sunt doar patetic si penibil ca ma incapatanez sa sper la un viitor pentru acest stat condamnat. Nu ne trebuie revolutie, pentru ca nu suntem uniti. Ne trebuie exterminare. Inchiderea granitelor si exterminarea romanilor. O sa incepeti sa ma contrati, ca nu oamenii sunt de vina. Nu sunt ei de vina? Pai cum au reusit aceste mizerii umane sa se imbogateasca si sa ne conduca? Nu cu sprijinul nostru? Nu noi am fost aplaudacii si lingaii? Asa ca singura mea dorinta este exterminare. Ca sa nu imbolnavim si alte societati. Spania si Italia ne sunt dovezi. Romania sa fie stearsa de pe fata pamantului.
 • +1 (3 voturi)    
  inca o fila la dosarul jafului national (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:00)

  amarasteanu [anonim]

  Se mai indoieste cineva ca de doua decenii -sub masca libertatilor si a capitalismului prosper- se pune la cale o vasta operatie de jefuire a tarii si de spoliere a romanilor de bogatiile la care au dreptul? Ca o mana de tradatori, instalati prin rotatie in scaunele puterii, au facut cel mai abominabil negot cu un patrimoniu care nu era al lor , ci apartinea unui popor intreg? FPS a fost varful de lance a cestui furt la scara inimaginabila, urmat de ordonantele secrete, legile antinationale votate pe sest, mita continua care circula in spatele usilor inchise ale puterii. Probabil ca atunci cand criza actuala se va adanci si cutitul va ajunge la os, se vor trezi si romanii. Mai bine mai tarziu decat niciodata!
 • +1 (3 voturi)    
  Pin Subject (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:06)

  top [anonim]

  Pt Hotnews, nu lasati subiectul sa moara, puneti-l in varful listei. Nici un alt ziar nu zice nimic despre asta desi e vorba de tradare nationala.
  • 0 (2 voturi)    
   Stai linistit (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:21)

   Sauron [utilizator] i-a raspuns lui top

   Va reamintesc sa stati linistiti.
   Deocamdata prioritar e sa vada lumea ce e cu Nica.
   Nu vezi ca pe Bocsescu il doare in cot de ceea ce se intampla. Guvernul seamana cu BigBrother, Dragnea a fost dat afara si vine Nica.
   Ma apuc de prostitutie ca astia mi-au tras-o destul.
   Astia sunt mai tari decat orice retea de socializare.
 • 0 (0 voturi)    
  TEMA (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:07)

  linx [anonim]

  Mintea noastra buclucasa ar putea face legatura intre cele prezentate in articol si amanarea numirii lui Aurescu in fct. de secretar de stat.
  Asta ar da posibilitatea sa credem ca Aurescu a reprezentat interesele Romaniei si nu numai.
  Oare?
 • 0 (2 voturi)    
  Problema e intre Sterling Resources si PETROM (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:08)

  Vlad [anonim]

  Daca e intr-adevar vreo o problema cu resursele din platoul continental, atunci e intre Sterling Resources si Petrom. Despre prima trebuie intrebati Iliescu, Roman si Stolojan. Despre a doua, Iliescu si Nastase. Cert este ca Romania nu a avut si nu va avea tehnologia sa scoata profit din acele zacaminte.
 • +1 (3 voturi)    
  suntem prea mici.... (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:08)

  marius [anonim]

  suntem prea mici dragi mei ca sa intelegem ce se intampla in tara asta,p.s Made in Romania!
 • +1 (3 voturi)    
  Hotia si Tradarea mana-n mana... (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:21)

  judex1 [anonim]

  Alo, Parchetul si SRI, se aude?
  • 0 (4 voturi)    
   Hoo cu tata. (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:51)

   George [anonim] i-a raspuns lui judex1

   Draga judex1, tu cine crezi ca se afla in spatele acestei Sterling? Eu cred ca baietii cu ochi albastrii care l-au impuscat pe nea Nicu ca sa puna mana pe bogatiile tarii. Asa ca baietii cu ochi albastri care controleaza Parlamentul,Guvernul, Presedintia, Parchetul,Serviciile sunt principalii profitori ai acestei afaceri. Tu crezi ca Morar nu executa ordinele baietilor cu ochi albastrii?Sa traiti bine daca mai aveti chef.
   • +1 (1 vot)    
    Adevarul tau este numai partial.... (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:10)

    judex1 [anonim] i-a raspuns lui George

    Sa inteleg ca si Tariceanu e "baiat cu ochi albastri"? Vezi ca sunt si altii mai tari decat aia la care te referi; cauta-i si pe-aicea, dar si pe-afara! In orice caz, avem de-a face cu o actiune tipic mafiota, de rapt, tradare si batjocura la adrea romanilor. Dar,...la Traiceanu, Patriciu si alti asa-zisi liberali, distrugatorii partidului bratienilor, nu ma mai mira nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  Cine a castigat? (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:39)

  gaga [anonim]

  A castigat Romania? Nicidecum! Au castigat tot aia din tagma "baietilor destepti". Sa nu ne mai amagim.
 • -1 (3 voturi)    
  CATE MILIARDE CASTIGAM ? (Miercuri, 4 februarie 2009, 11:47)

  taifun [anonim]

  eu am scris un articol pe blog referitor la cati bani ne poate aduce INSULA SERPILOR

  http://taifuns.blogspot.com/2009/02/cati-bani-ne-aduce-insula-serpilor.html

  zacamintele trebuie concestionate, nu suntem noi in stare sa investim si sa le exploatam
  daca suntem atenti la contrate si incasam redeventa in procent de 10-15% din valoarea productiei nu avem cum sa pierdem, indiferent care sunt firmele ce fac productia
  • 0 (4 voturi)    
   CATE MILIARDE PIERDEM ? (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:07)

   nu conteaza [anonim] i-a raspuns lui taifun

   adica noi nu suntem in stare, dar o firma cu 5 angajati este, de ce sa luam 10-15% din productia noastra daca ea este deja 100% a noastra??????
   de ce trebuie sa fie privatizate resursele naturale ???? ca vor unii??? ca asta e mersul???? E GRESIT!!!
  • +3 (5 voturi)    
   De la OMV: Cea mai mica redeventa din LUME (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:07)

   10-15% [anonim] i-a raspuns lui taifun

   Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a recunoscut ca prevederea din contractul de privatizare al Petrom care impune nemodificarea redeventei pentru titeiul extras din tara noastra pe o perioada de 10 ani este defavorabila statului roman.

   "Ne-am consultat cu avocatii care ne-au explicat ca renuntarea la aceasta prevedere din contract ar insemna incalcarea documentului de catre noi, ceea ce s-ar traduce in penalizari considerabile, poate mai mari decat diferenta de redeventa", a spus Codrut Seres.

   Nivelul redeventei pentru titeiul extras din Romania oscileaza intre 3 si 13,5% din valoarea productiei. In primul semestru al acestui an, OMV a extras in tara noastra aproximativ 39 milioane barili titei.

   Surse din piata au confirmat ca, la nivel mondial, redeventa oscileaza in jurul a 50-60% din valoarea productiei.

   La extreme, Libia percepe o redeventa de 85% din valoarea totala, iar un stat mai permisiv, cum este Ecuador, solicita doar 22% (totusi de aproape doua ori peste procentul solicitat de Romania).

   Chiar daca suma creste in valoare absoluta (in functie de valoarea cotatiei), procentul nu se schimba.

   http://www.romanialibera.ro/a39708/omv-plateste-cea-mai-mica-redeventa-din-lume.html
 • +2 (4 voturi)    
  hai sa-i jupuim (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:01)

  ion [anonim]

  sa ne strangem si sa-i jupuim pe toti cei din parlament si senat,,,, toata clica.
 • +2 (4 voturi)    
  rezerve sistem (solar) (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:07)

  amateus [anonim]

  ...ar mai fi ceva rezerve de gaz metan pe Neptun...nu statiunea (deja data)...ci planeta !... as fi interesat de o concesiune...ca am si eu firma...ce/la naiba !... stie cineva cand e licitatia ? sau cu cine tre' sa vorbesc ?...sau o fi prea tarziu...s-o fi dat deja?!
 • +3 (9 voturi)    
  Dezinformare cu rea credinta. (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:14)

  gv [utilizator]

  Ceea ce face acest "articol" comandat politic nu este decat o dezinformare crasa, cu o vadita orientare politica.
  Ceea ce se concesiona prin acel act normativ erau perimetre deja in explorare, aflate in cu totul alte zone decat insula Serpilor.
  Este o aberatie sa sustii ca s-a concesionat zona din jurul insulei, care nici macar nu apartinea Romaniei, nici nu se putea concesiona ceva ce nu-ti apartine.


  • -1 (3 voturi)    
   Cine are rea credinta? (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:32)

   G [anonim] i-a raspuns lui gv

   Ce ti se pare asa de rea vointa in acest articol si ce ai fi vrut sa faca autorii?

   Cand hotararea de guvern a fost facuta pe sest, pe sub pres? Cand anexele sunt secrete?

   Ti se pare normal? Nu e nici un motiv sa crezi ce e mai rau?
   • +4 (4 voturi)    
    titlul? (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:12)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui G

    Pai... m-as astepta sa dea titlul corect! Ori, din titlu (si din harta) reiese clar ca e vorba EXACT de zacamintele din zona asupra careia Romania a obtinut drepturi acum - pe cand gv zice ca ar fi vorba de ALTA zona!

    Pana la urma nu e mare lucru sa intrebi la ANRM care e perimetrul cu limitele lui exacte - alea sunt publice! "Secrete" pot fi doar date "tehnice" referitoare la zacamant.

    Oricum, astept detalii (si chiar foarte curioasa).
 • -1 (3 voturi)    
  hienele (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:32)

  elis [anonim]

  faptul ca guvernul Tariceanu a dat aceasta hotarare in noiembrie 2008 spune multe.Mafia functioneaza perfect.Il vad pe fostul premier ca apare in postura de haiduc pe ecrane si in presa scrisa si arata cat il "doare" pe el undeva..... de noi.Toate generatiile au avut de suferit de ceva - razboi,foamete,comunism dar ce este acum si ce traieste generatia noastra nu cred ca se incadreaza undeva sau de ce nu in toate.Ne meritam soarta daca si un fost manechin isi bate joc in asa fel de noi.
  • +2 (4 voturi)    
   hienele (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:42)

   amateus [utilizator] i-a raspuns lui elis

   fost manechin...actual maRECHIN...pt. noi mare CHIN...!
 • 0 (2 voturi)    
  Jungla si leii (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:42)

  Mircea [anonim]

  De aceasta afacere nu poate fi strain prietenul Patriciu si Dorin Marian. Avem deci: ucigasi care merg la inchisoare doar in vizita si apoi sunt eliberati ca au matreata, avem banci falimentate care nu au vinovati, avem resurse naturale date pe doi lei unor multinationale sau firme fantoma, avem un fost premier Nastase care ne-a vandut pentru trei generatii. Avem in sfarsit un mafiot infliltrat la liberali care este Nastase II. Am devenit o tara de sclavi care le bagam acestor nemernicii bani in buzunare. Si ne mai promit si criza...Dar servicii secrete mai avem sau sunt tot ale lor?
 • 0 (4 voturi)    
  lui gv (Miercuri, 4 februarie 2009, 12:56)

  ion roata [anonim]

  Fii serios ca esti o mare canalie si minti de ingheata apele,probabil ca esti unliberal din gasca lui Tariceanu.
  Oare nu exista in tara aceasta un guvern ?
  Exista si care deabia a intrat in paine.Si daca exista ar trebui ca intr-o sedinta de guvern urgent sa faca o plangere penala la Parchetului General impotriva Agentiei pentru Resurse minerale in legatura cu acest caz.
  Ce legatura are Dorin Marian seful cancelariei lui Tariceanu cu bogatiile subsolului tarii noastre.
  Va spun eu -face parte din gasca Tariceanu,Patriciu si ceilalti smecheri din anturajul lui Tariceanu.
  Ar trebui ca HOTNEWS sa sesizeze guvernul despre acest comentariu.
  • +1 (1 vot)    
   Nu exista in tara asta un guvern....trust me... (Miercuri, 4 februarie 2009, 14:32)

   soranus [utilizator] i-a raspuns lui ion roata

   Care "guvern" naivule? Care guvern sa faca asa ceva? Ai tu vreo impresie vaga, cum ca astia sunt mai buni???? Dumnezeule mare....!!!!! Unde ai trait tu pana acum...?
 • 0 (2 voturi)    
  Hahahaha!!! (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:18)

  mishu [anonim]

  de ce va ofticati? ieri eratzi in culmea bucuriei am scris ieri ca mai bine castiga ucraina zona aia asa poate aveam si noi parte de ceva gaz de acolo Haha ... revolutie? tacetzi si inghitzitzi ca suntetzi romani .... la asta suntetzi buni... ce vretzi maciuci in cap de la securitate
  • -1 (3 voturi)    
   suntem cetateni ai Europei (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:53)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui mishu

   ce va tot agitati, ca nu e cazul sa mai fiti nationalisti iredentisti sovini. Acum suntem cetateni ai Europei Unite, si daca or fi dat concesiunea unei firme europene, ce e rau in asta? Ca tot noi vom profita de energie, ca si cetateni europeni. Aveti incredere in Tariceanu, a facut-o pentru binele tarii, al nostru, nu vreti sa intelegeti si blamati un om nevinovat, fara a avea macar o dovada. Veniti cu dovezi, nu mai bateti campii.
 • 0 (4 voturi)    
  lamurirea (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:50)

  Synaptic [utilizator]

  Stimati concetateni, ce ati patit? Dintre voi care ati citit numai titilul si at-i dat un clik pe linkul ala n-aveti decat sa va confruntati cu confuziile dvs. in text scrie clar.
  "Precizam ca este vorba despre doua areale care nu fac parte din zona aflata pana marti in litigiu cu Ucraina.",so wtf.. ce are lumea asta iar vat-i aprins de la primul tortionar beat din sat?
 • 0 (4 voturi)    
  La PUSCARIE CU BOUL DE tariceanu (Miercuri, 4 februarie 2009, 13:59)

  Andy [anonim]

  cu asemenea incompetenti, ma mir ca nu am ajuns mai rau de-atat; la puscarie cu astfel de nechibzuiti (sa nu uitam de implicarea tariceanului in "treaba" arbitrului telecom)
 • -1 (3 voturi)    
  mai rezistati....? (Miercuri, 4 februarie 2009, 14:24)

  soranus [utilizator]

  eu nu...! Ce mai e de facut in tara asta? Ce sa faci aici cand auzi atatea mizerii fara limita? Si, luati in calcul faptul ca astea sunt doar informatii oficiale sau ceva picaturi din Oceanul Groazei. REGRET SINCER, DAR AICI NU MAI E DE ZABOVIT. Pentru ce? Cine mai e naiv sa creada ca ne vom civiliza si noi atata timp cat monstrii astia fura si ne fura cu nesatz, nici macar pana la saturuatzie???!!! Caci aceasta nu exista... Toti, pana la ultimul, ar trebui sa se lege intre ei. Nu e unul care sa fii rezistat ispitei (de la nemernicul de politist de pe marginea strazii pana sus, la varf, trecand prin absolut toate institutiile)! Asa ca cine, din afara mediul total corupt, sa faca gestul asta nobil.....?
  Sa mai speram...? Mai e cineva atat de naiv?
 • +6 (6 voturi)    
  Nu e vorba de teritoriile obtinute ieri!!!! (Miercuri, 4 februarie 2009, 14:46)

  Andrei-de-la-Orhei [utilizator]

  Mai oameni buni!
  In primul rand - NU este vorba despre teritoriile proaspat obtinute la Haga!!! Cititi si voi cu atentie articolul inainte sa comentati!

  In al doilea rand - intr-adevar este o maaaaaare magarie concesionarea cu anexe secrete catre o firma cu 0 angajati, 0 cifra de afaceri si 200lei capital social! Merita trasi in teapa ca pe vremea lui Vlad Tepes pentru hotie!

  In al treilea rand - puterea este in mainile voastre atunci cand sunteti chemati la vot sau la referendum, numai ca voi nu vreti sa va duceti, preferati sa-i lasati pe analfabeti si pe taranii cu 4 clase sa voteze! Acum citesc cu surprindere comentarii de genul sa iesim in strada, sa facem revolutie!! Pai de ce mai fratilor? De ce nu va duceti la vot si sa decideti in mod civilizat ce forma de guvernare vreti si care partid sa va conduca?
  Asta e ceea ce meritam cu totii pentru ca stam acasa si nu ne ducem la vot pe principiul 'ca oricum nu am cu cine sa votez' !!!
  Lasa ca se duc toti tiganii si toti dobitocii si voteaza si hotarasc in felul asta soarta Romaniei!

  Si inca un lucru - pentru ORICE se poate face referendum daca oamenii doresc si sunt stranse suficiente semnaturi!
 • +2 (2 voturi)    
  O ceata de romani normali :) (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:15)

  Meow [anonim]

  Citesc si plang si rad si iar plang...

  Nu-mi vine sa cred ca fac parte din aceeasi specie cu voi astia care ati scris mai sus... sa nu mai zic de acelasi popor.
  Serios, raspundeti voi aia care vreti revolutie si sange pentru ca strainii ne fura resursele si baietii destepti fac bani pe spatele vostru:
  Daca perimetrele de explorare/exploatare nu ar fi concesionate CINE ar valorifica resursele?? Ar iesi guvernul cu galetile la cules de petrol?? Studentii la munca patriotica?? Armata?? Sau vi se pare ca e bine sa stam cu fundul pe resursele noastre si sa murim de foame dar sa nu cumva sa le dam la altii sa nu cumva sa faca aia bani?
  HINT: Guvernele concesioneaza suprafete si dupa aceea primesc redevente de la exploatatori pentru resursele extrase --> adica BAANII !!!!

  Sau sa o luam altfel: un anumit teren (ca oricum nu e vorba de cel abia castigat... nici nu intru in astea, of) nu era dat spre folosire celor de la Sterling... Ok. Era mai bine daca era concesionat catre OMV? Catre MOL? Atunci nu era nevoie de revolutie? Era mai bine ca erau d-ai nostri?

  Hai, vreau sa aud comentarii!
  • 0 (0 voturi)    
   Bravo (Joi, 5 februarie 2009, 1:56)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Meow

   In comentariu de nota 10, gandit la rece!
 • -1 (1 vot)    
  Hai la lupta cea mare! (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:23)

  rugio [anonim]

  Etc. ...mamei lor de banditi! Cum se poate ca un contract cu bogatiile tarii sa se faca fara licitatie si cu anexe secrete?!
  Singura solutie inc-o revolutie! De data asta adevarata! Pana si prostiile care le eu spun in continuare sunt mai acceptabile decat ceea ce se intampla de 19 ani incoace in Romania. Am participat efectiv la revolutia din Bucuresti din 21 si 22 decembrie 1989, am slutat uciderea lui Ceausescu pe 25 decembrie 1989 (tampitu' de mine nici n-am remarcat atunci ca era Craciunul...), dar acum regret amarnic absenta unui tiran patriot sau a unui dictator luminat sau a unuidespot macar bine intentionat!
  Trebuie imediat sterse toate legile facute de toti hotii care s-au perindat pe la conducerea Romaniei din 1990 incoace. Trebuie temporar sa luam in utilizare (prin traducere!) legile unei tari cu adevarat democratice din Europa. Un institut (care sa grupeze cei mai buni specialisti romani) sa elaboreze - prin adaptarea celor "imprumutate" -legile romanesti corespunzatoare celor temporar "imprumutate", Inainte de promulgare aceste proiecte de lege sa fie date spre verificare unor institute specializate straine.
  Daca nu putem sa aducem printz strain pe tronul Romaniei, sa aducem experienta, civilizatia, justitia din tarile democratice.
 • -1 (1 vot)    
  Nationalizare! (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:40)

  rugio [anonim]

  Protejat de Tariceanu si numit de Tariceanu la ANMR hotul numit Marian Marius Dorin isi plateste "datoriile" cu bogatiile tarii!
  Marian Marius Dorin din Gherla ai venit in Gherla la gherla sa ajungi!
  Oricat de tare am urat nationalizarile vine un moment, cand se depaeste o limita, cand intelegi ca numai o nationalizare poate sa creeze conditii pentru repararea raului care s-a facut tarii de la revolutie incoace. Ca nu-i o metoda comunista o dovedeste faptul ca state avansate (Anglia, de exemplu) fac din cand in cand nationalizari.
 • -1 (1 vot)    
  intrebare (Miercuri, 4 februarie 2009, 17:29)

  remi [utilizator]

  Chiar nu se mai poate face nimic? Totusi in Romania exista o lege care nu se pune in aplicare pe fata (cea cu marirea salariilor la profesori) , de ce s-ar aplica o hotarare de guvern?
  Nu se poate sa facem o petitie sau ceva, macar sa ii obligam pe cei de la putere sa inceapa urmarirea penala?
 • +1 (1 vot)    
  revolutie (Miercuri, 4 februarie 2009, 18:15)

  revo [anonim]

  Pai daca tot vorbiti de revolutie, cred ca revolutia ar trebui sa o facem cu altfel de mijloace, si in principal nu cu iesitul in strada.

  Cred ca putem sa folosim neplata impozitelor, blocarea activitatii anumitor institutii ale statului, sa atacam cu propuneri legislative, sa demascam activitatea nelegala a unor functionari, sa punem la dispozitia mass-mediei anumite informatii, sa facem propuneri de modificare a Constitutiei, sa determinam statul sa ne consulte prin referendum pentru cat mai multe probleme, sabotajele, … si in ultima instanta sa apleam la forta. Daca apelam la forta pur si simplu, eu cred ca noi cetatenii vom avea de pierdut, pentru ca statul dispune de mijloace mult mai puternice decat noi cetatenii. In plus nimeni nu cred ca este dispus sa se arunce cu capul inainte si sa piarda placerea de a gusta din fructele revolutiei, decat daca nu are incotro. De aceea cred ca trebuie sa apelam la altfel de mijloace. Cred ca trebuie sa facem o “revolutie de catifea” dar desigur revolutie. Sa nu uitam ca suntem in secolul XXI. Avem alte mijloace de exprimare. Avem alte mijloace de a ne organiza. Putem folosi alte mijloace de actiune.
  Totul este sa ne organizam si sa actionam coordonat.
  Cand pe fundal se flutura drapelul luptei impotriva terorismului orice iesire in strada, orice act de violenta va fi catalogat terorism. Si atunci lupta este pierduta de la inceput.

  Revolutionarul de serviciu.
 • -1 (1 vot)    
  calmati-va (Miercuri, 4 februarie 2009, 19:14)

  chill [anonim]

  Eu zic sa va calmati :)
  O sa fie forfota cateva zile, si apoi se asterne praful, si baietii mai fac un sac de bani. Ca la orice alta furaciune pe fata cei implicati se dau la fund, nu zic nimic, si opinia publica uita in cateva zile. Sa vedem saptamana viitoare cand articolu asta nu o sa mai apara pe hotnews cati nemultumiti vor mai fi.
  Ne vom vedea toti de vietile noastre, si o sa ii lasam sa ne vanda si chilotii.

  Exista totusi si o parte buna in toata afacerea asta :)
  Daca au ajuns sa fure si bogatii ipotetice, inseamna ca nu prea mai au ce vinde din tara noastra. Inseamna ca sfarsitul e aproape, in curand nu se vor mai face astfel de infractiuni, si o sa incepem sa construim de la 0 totul. Poate e mai bine asa
 • +2 (2 voturi)    
  Ce manipulare penibila (Miercuri, 4 februarie 2009, 20:15)

  Bogdan [anonim]

  Ha ha ha!!!
  Ce manipulare penibila, numai puparii ar pune botu' la asa ceva. Zonele exploatate nu au nici o legatura cu cele castigate de la Ucraina. E o manipulare securista, in stil Basel.

  E spre gloria lui!

  Ha ha ha!!!
  • -1 (1 vot)    
   daca-i asa (Miercuri, 4 februarie 2009, 21:19)

   Masacru [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   atunci capul lui o sa cada.

   cert e ca, deocamdata, avem un cap taiat asigurat. Balantza il defavorizeaza pe Tari.
 • +2 (2 voturi)    
  DEBANDADA (Miercuri, 4 februarie 2009, 22:43)

  pician [utilizator]

  Debandada in toata regula in toata tara, de sus pana jos. De vina e tot romanul. Cauza? La alegerile care au fost in Romania in ultimii 8 ani a dovedit ca romanul nici macar nu a binevoit sa-si exercite dreptul de a vota. Singurul drept al romanului ce a fost castigat - dreptul de a vorbi. La ultimele alegeri peste 50% nu s-au prezentat la vot dar de vorbit vorbesc cu nemiluita. Oare cand aveti de cand sa treceti si la fapte? Nu numai votul din 4 in 4 ani este acceptat. Cititi si voi Constitutia, drepturile omului, codul penal si cel juridic. Solutii de a ne cere dreptul de a fi romani in propia tara si de a ne pastra avutia tarii si fim proprii nostri utilizatori de profit din munca noastra. De 2 ani suntem in UE si care ne ofera sume de bani pentru a pune in practica proiecte, dar Tariceanu nu accesat nicio suma infima din fondurile UE pentru aceste proiecte. Din 4 in 4 ani se tot schimba puterile la conducerea tarii, economia se face doar pentru 3-4 ani, ce sa mai vorbim de o planificare economica pentru 25 -30 ani! Tara asta a ajuns ca o carpa batuta de vant in toate partile, furata de cei de sus pana jos. DESTEAPTATE ROMANE!
  • 0 (0 voturi)    
   Desteapta-te! (Joi, 5 februarie 2009, 2:00)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui pician

   In rest e OK!
 • 0 (2 voturi)    
  fmm (Miercuri, 4 februarie 2009, 23:25)

  marian [anonim]

  tariceanule, daca ajungi vreodata in viata ta de rahat sa citesti ce scriu aici, sa stii ca te-am blestemat sa nu-ti mai vezi varful degetelor fmm de infect
 • 0 (0 voturi)    
  astia suntem noi :( (Joi, 5 februarie 2009, 11:51)

  sandra [anonim]

  Ok...intrebarea este, noi oamenii de rand cat o sa mai acceptam sa isi bata joc de noi? Cand o sa ne trezim la realitate sa luam atitudine? Cand o sa iesim in strada sa protestam, sa ne facem auziti? De ce francezii , americanii etc...ies si protesteaza cand ceva nu li se pare in regula? De ce ei nu se fac ca ploua cand sunt neindreptatiti? E usor sa stai si sa te umfli in pene pe un site, sa iti versi oful...dar nu ajuta la nimic!!! Poate suna cam nasol...dar ne cam meritam soarta.
 • 0 (0 voturi)    
  sterling (Marţi, 14 iulie 2009, 15:57)

  daniel [anonim]

  Stimati revolutionari,dupa 6 luni de la mistificarile scrise de Hotnews,ati mai aflat cate ceva?
  -acordul era din 1992,ca urmare a unei licitatii int-ale.acordul si anexele sunt secrete fiindca asa e legislatia;nu mai exista acord de impartire a productiei(atentie:petrolul si gazele nu erau moca-statul trebuia sa plateasca partea lui din cheltuielile de productie)in Romanica legea petrolului spune doar concesiune si plata de redevente.Vechiul acord scutea de taxe si impozite contrar regulilor din UE.Insusi Maracineanu spune ca e normal si legal modificarea contractului.Stiu ca sunteti dezamagiti,dar in acest scandal HOTII sunt in alta parte si nu acolo unde ati dori.
 • 0 (0 voturi)    
  au trecut 2 ani (Marţi, 4 ianuarie 2011, 15:18)

  Catalin [anonim]

  Datoriile firmei au ajuns la 168.836.007 RON
  mandatul domnului STEPHEN JAMES BIRRELL e pe cale sa expire
  ce s-a intamplat intre timp?
  oare se mai fac in romania anchete jurnalistice?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by