Comandatul Penitenciarului Craiova, Constantin Bala, a fost demis, de catre seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala, care a luat o serie de sanctiuni administrative dupa scandalul generat de detinutul Serghei Gorbunov, eliberat din inchisoare din motive medicale. De asemenea, seful ANP a dispus destituirea sefului Biroului de Evidenta a Detinutilor de la Penitenciarul Craiova, Radu Schiopu, informeaza Mediafax.

Alaturi de cei doi sefi a mai fost demis si agentul sef Marilena Cone, care, conform fisei postului, ar fi trebuit sa verifice prin Serviciul de evidenta al Penitenciarului Craiova, situatia detinutului Serghei Gorbunov, acesta fiindu-i repartizat in ordine alfabetica.

Atat in cazul directorului penitenciarului, cat si in ceea ce-l priveste pe seful Biroului de Evidenta, Radu Schiopu, ANP va sesiza Parchetul, acuzandu-i de superficialitate si neglijenta in indeplinirea atributiilor de serviciu. Cei doi sunt acuzati ca nu au comunicat la timp Politiei faptul ca un detinut, invoit pentru o perioada determinata, nu s-a intors la locul de detinere. Mai mult, sefii Penitenciarului din Craiova nu au reactionat nici atunci cand au primit o noua solicitare de la Tribunalul Dolj.

Angajatii demisi de la Craiova, suspectati ca ar fi fost "stimulati" in cazul Gorbunov

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca exista suspiciunea ca angajatii Penitenciarului Craiova demisi marti in urma verificarilor ANP au fost stimulati sa fie neglijenti in cea ce il priveste pe Gorbunov.

"Nu exista indicii sa fi fost stimulati sa greseasca, insa exista suspiciuni. Vreau sa va spun ca avocatul lui Gorbunov, cel care l-a reprezentat in instanta pe acesta, este fiul doamnei Marilena Cone (n.r. agentul sef angajat al Serviciului de evidenta a Penitenciarului Craiova si care era responsabila cu situatia detinutului)", a sustinut Bala.

Seful IPJ Brasov si alti patru subordonati sunt cercetati

Conducerea IGPR a decis, marti, declansarea procedurii de cercetare prealabila fata de seful Inspectoratului de Politie al judetului Brasov, seful Politiei municipiului Brasov, seful sectiei 4 Politie Brasov, precum si fata de doi politisti de la Compartimentele Investigatii Criminale si Urmariri. Totodata, Politia Romana a anuntat, marti, ca a fost luata masura atentionarii adjunctulului sefului IPJ Brasov, a sefului Serviciului de Investigatii Criminale, precum si a doi politisti din cadrul formatiunilor de Investigatii Criminale si Urmariri, anunta Mediafax.

Gorbunov ramane principalul suspect

Parchetul Curtii de Apel Brasov exclude ipoteza potrivit careia Serghei Gorbunov nu ar mai fi principal suspect in cazul dublei crime de la casa de schimb valutar din Brasov, pana in momentul verificarii alibiurilor acestuia si al rezultatului expertizei balistice. Procurorii au "anchetat si reanchetat" mai multe persoane in acest caz, insa pana la verificarea tuturor alibiurilor Gorbunov nu este eliminat ca principal suspect, precizeaza Mediafax.