Echipa Romaniei care a reprezentat statul roman in procesul in fata Curtii Internationale de Justitie asteapta cu calm pronuntarea hotararii, care va avea loc in sedinte publica marti, 3 ianuarie, a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Aurescu, agentul Romaniei. "Orice decizie va da CIJ in acest dosar va fi una cu siguranta corecta, rezultata din aplicarea cu impartialitate a dreptului international", a completat el.

Echipa de juristi-diplomati sunt la Haga si asteapta cu calm pronuntarea de marti, de la ora 11 - ora Romaniei - a hotararii Curtii. "Reiteram ca orice pronostic, orice evaluare anticipativa, orice pronuntare este contraproductiva si neuzuala, contrara regulilor CIJ. Si, mai mult, este inutila, din moment ce maine vom afla rezultatul", a spus Aurescu.

La momentul pronuntarii se va afla acest rezultat, iar decizia CIJ este, in opinia sefului echipei romanesti, una "cu siguranta corecta", rezultata din aplicarea cu impartialitate a dreptului international. CIJ va stabili cu claritate care este dreptul Romaniei din zona aflata in disputa, a conchis Bogdan Aurescu.