Fostul ministru Dacian Ciolos a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre situatia agriculturii la finalul mandatului sau si despre care ar fi cele mai bune solutii pentru a eficientiza activitatea in sistem. El a afirmat ca programul SAPARD a fost blocat la sfarsitul lui 2008 din cauza unor greseli facute in perioada 2001-2004 si ca posturile vacante nu pot fi ocupate pentru ca nimeni nu vrea sa lucreze pe salarii mici. La finalul intalnirii online, Ciolos a acordat un interviu in studioul HotNews.ro.

  • Intalnirea s-a incheiat.

Dacian Ciolos despre numirile politice la inceput de mandat guvernamental

Asculta interviul cu Dacian Ciolos

Descarca interviul in format MP3

Au fost dezbatute urmatoarele teme:

  • Ilie Sarbu, noul ministru al agriculturii, a declarat recent ca situatia din agricultura, asa cum a fost preluata de la vechiul cabinet, este "aproape de dezastru". Cine este de vina?
  • Programul SAPARD. Ceea ce se stie este ca au existat o serie de controale de la Comisia Europeana care au dus la blocarea programului. Recent, a fost obtinuta o prelungire de 1 an pentru acest program. Cum s-a ajuns in aceasta situatie si cat de grava este?
  • Platile directe: din nou intarzieri la APIA? Care sunt, de fapt, problemele reale ale acestui sistem?
  • PNDR. Programul a demarat greu, dar evaluarea si selectia au decurs destul de rapid. Detalii despre situatia proiectelor si platilor la sfarsitul lui 2008.
  • Proiecte incepute de fosta conducere a Ministerului si care trebuie continuate: exemplu, Camerele Agricole. Detalii.

Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.