Medicul legist care a intocmit raportul de expertiza medico-legala in cazul lui Serghei Gorbunov, principalul suspect in cazul jafului armat de la Brasov, sustine ca doctorul care apartine ANP i-ar fi spus ca detinutul nu poate fi operat in reteaua sanitara a penitenciarelor, relateaza Mediafax.

Medicul Claudiu Tolea, de la IML Craiova, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in concluziile medico-legale initiale era scris ca Serghei Gorbunov trebuie tratat in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

"Initial, eu am scris ca trebuie tratat in reteaua sanitara a ANP. Medicul (n. red. - Leontin Brasoveanu) din comisia de examinare care apartine ANP a spus ca afectiunea (n.r. - subatacuri de glaucom cu unghi inchis) nu poate fi tratata in reteaua lor. Nu aveam cum sa stiu ce opereaza ei si ce nu opereaza in reteaua ANP", a declarat Claudiu Tolea.

Medicul legist sustine ca nu stia despre trecutul si faptele pe care le-a savarsit Serghei Gordunov in momentul expertizarii.

Intrebat de ce a acordat "doua-trei luni" pentru recuperare post-operatorie, medicul legist a raspuns: "O operatie, scrie si in expertiza, sa-i dam o saptamana-doua, iar cu recuperare cat sa-i dam? Pana se duce acolo, pana se opereaza, pana se vindeca, cam asta e".

Potrivit raportului IML, din comisia de expertizare facea parte si Carmen Marin, medic primar oftalmolog, cea care l-a diagnosticat pe Serghei Gorbunov cu afectiunea de subatac de galucom inchis, recomandand "tratament chirurgical al glaucomului unghi inchis, de urgenta".

Medicul legist Roxana Zavoi a afirmat, luni, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca in cazul lui Serghei Gordunov exista doua expertize medico-legale, una facuta pe 4 decembrie 2007, iar o a doua pe 25 februarie 2008, la ambele participand din partea IML Claudiu Tolea.

Potrivit sursei citate, medicul Leontin Brasoveanu, cel care a facut parte din comisia de expertizare a detinutului, s-a pensionat intre timp.

Carmen Marin a uitat de cate ori l-a consultat pe Gorbunov

Carmen Marin a iesit si ea in fata presei, pentru a preciza ca glaucomul "e o boala grava".

Nici declaratia sa nu a reusit sa faca prea multa lumina, in conditiile in care Carmen Marin a declarat ca "se poate sa-l fi consultat de doua ori si sa nu-mi aduc aminte...".

Explicatia Parchetului Dolj: Procurorii au decis ca nu exista motiv pentru atacarea sentintei

Hotararea privind eliberarea lui Gorbunov pentru a se opera de glaucom a fost adusa la cunostinta Parchetului Dolj, intr-o sedinta la care a participat tot colectivul de procurori, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al institutiei, Magda Badescu.

"Solutia a fost discutata cu intreg colectivul de procurori si s-a stabilit ca nu exista motive care sa determine atacarea acesteia cu recurs", a precizat ea.