O tanara a fost ucisa simbata dimineata pe o trecere de pietoni din Bucuresti de o masina apartinind Corpului Diplomatic. Accidentul a avut loc in fata Muzeului Satului. Masina apartinea Ambasadei Austriei, transmit televiziunile de stiri. Fata a murit pe loc, dupa ce a fost lovita si aruncata la 25 de metri, potrivit martorilor.

Soferul, care conducea o Skoda Octavia, venea din directia Casa Presei-Arcul de Triumf, cand a acrosat o tanara, in varsta de 23 de ani. Tanara era insotita de o prietena, cand s-a angajat in trecerea pietonala, amica ei fiind cu cativa pasi mai in fata.

Martorii oculari spun ca masina, condusa de diplomatul austriac, avea viteza foarte mare. Reprezentanti ai politiei au declarat ca din primele cercetari rezulta ca autoturismul avea o viteza de aproximativ 120 - 130 km/h. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest si avea alcoolemie 0.

Accidentul s-a produs in acelasi loc unde, in urma cu un an, pe 27 martie, o femeie de afaceri a accidentat mortal o studenta de origine basarabeana. Soferita, care nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, este in prezent judecata de Judecatoria Sectorului 1.

Functionarul Ambasadei Austriei are imunitate jurisdictionala

Numele persoanei care a comis accidentul nu a fost facut public. Ambasada Austriei a confirmat insa ca diplomatii sai au fost anuntati de politie in legatura cu evenimentul produs, iar un reprezentant al ambasadei s-ar fi deplasat la locul evenimentului pentru a obtine detalii.

Functionarul Ambasadei Austriei, implicat in accidentul rutier in urma caruia o studenta de 23 de ani din Calarasi si-a pierdut viata, are imunitate jurisdictionala, ceea ce inseamna ca nu va raspunde in fata autoritatilor romane, au declarat, sambata, surse judiciare, citate de Mediafax.