Guvernul ar trebui sa aprobe, in sedinta de joi, bugetul pe 2009, insa, cu doar o zi inainte, nimeni nu poate spune daca acest lucru se va intampla. Reprezentantii sindicatelor si cei ai patronatelor au declarat, miercuri, dupa intalnirile cu reprezentantii Guvernului si cu seful statului, ca adoptarea bugetului ar putea fi amanata pana saptamana viitoare, iar ministrul Finantelor s-a ferit sa spuna cand vom avea noul buget.

La Palatul Victoria, reprezentantii Coalitiei de guvernare discuta, la aceasta ora, cu premierul, in ceea ce Emil Boc a numit "o intalnire a coalitiei, astfel incat joi sa poata fi luata o decizie politica in cadrul Guvernului in privinta bugetului".

  • Inghetarea salariilor - marul discordiei

Marul discordiei, care ar putea adopta amanarea bugetului, a parut a fi propunerea anuntata de seful statului privind inghetarea salariilor si a pensiilor in urmatoarele 6 luni, insa liderii sindicali au iesit optimisti, in aceasta privinta, de la intalnirea de miercuri seara cu presedintele:

"Sper ca am reusit sa il convingem pe presedinte sa nu mai intervina in negocierile dintre noi si Guvern si sa renunte la impunerea moratoriului privind inghetarea salariilor si a pensiilor", a afirmat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Citeste aicideclaratiile liderilor sindicali, la iesirea de la intalnirea cu seful statului.

La randul lor, reprezentantii patronatelor au insistat, la intalnirea cu Traian Basescu, pe necesitatea sprijinirii economiei si a pastrarii locurilor de munca, motivand ca acest lucru este mult mai usor decat crearea de noi locuri munca.

Citeste aicideclaratiile facute de reprezentantii patronatelor, dupa intalnirea cu seful statului.

  • Boc promite 20% din buget pentru investitii, Pogea nu stie cand va fi adoptat bugetul

Premierul Emil Boc afirmase, anterior, ca "20% din bugetul pe 2009 va fi destinat investitiilor catre acele domenii care vor conduce si la crearea de noi locuri de munca". Emil Boc a explicat ca cele 20 de procente din buget reprezinta 10 miliarde de euro, bani care ar urma sa fie directionati spre investitii.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, nu a putut preciza, insa, dupa o intalnire avuta miercuri cu presedintele, premierul, patronatele si sindicatele, cand va fi adoptat bugetul, marginindu-se sa spuna ca "Vom avea buget pe 2009".