Propunerea sefului statului privind inghetarea salariilor, dar si taiarea sporurilor, au fost principalele teme ale discutiei de miercuri, de la Palatul Cotroceni, dintre reprezentantii sindicatelor si seful statului.

  • "Sper ca am reusit sa il convingem pe presedinte sa nu mai intervina in negocierile dintre noi si Guvern si sa renunte sa mai incerce sa impuna moratoriul privind inghetarea salariilor si a pensiilor", a afirmat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, la iesirea de la negocieri.
  • "Putem sa vorbim despre o majorarea a salariilor in doua etape: prima in aprilie si a doua in septembrie-octombrie. Este singura concesie pe care suntem dispusi sa o facem", a continuat Marius Petcu, la iesirea de la intalnirea cu seful statului.
  • "Cred ca pentru noi este un mare castig ca presedintele nu va mai incerca sa impuna Guvernului, in urmatoarea perioada, moratoriul privind inghetarea salariilor si a pensiilor", a incheiat liderul sindical.
  • La randul sau, presedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat ca "Domnul presedinte a promis ca nu va face presiuni pentru impunerea moratoriului privind inghetarea salariilor in negocierile dintre noi si Guvern. Seful statului isi rezerva, insa, dreptul de a sustine un astfel de moratoriu."
  • Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, este de parere ca "moratoriul privind inghetarea salariilor nu ar fi altceva decat o masura suplimentara de restrangere a pietei interne, in conditiile in care salariatii reprezinta o piata de consum importanta".