Doua pistoale datand din al doilea Razboi Mondial au fost gasite, luni, in peretele unei biserici din localitatea braileana Silistraru, in timpul unor lucrari de renovare.

Lacasul de cult a fost construit la sfarsitul secolului 19, din lemn, cativa ani mai tarziu fiind supus unor ample lucrari de consolidare ce au constat in construirea unor ziduri din caramida, peste cele deja existente. Spatiul liber dintre cei doi pereti a ascuns, ani la rand, doua pistoale letale de calibru 9 mm, ce au cazut din turla cand mesterii au indepartat tencuiala de pe peretii de lemn ai podului.

Lucratorii Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice Braila au constatat ca armele prezentau urme avansate de rugina si ca in incarcatoare se aflau trei, respectiv, sase cartuse, posibil cu glont. In plus, unul dintre pistoale avea glont pe teava, fiind armat. Armele si munitia au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor. Politistii nu vor mai putea stabili daca pistoalele au fost folosite, dar incearca sa refaca "filmul" evenimentelor, pentru a afla cum au ajuns in turla bisericii.

Pistoalele sunt inscriptionate "Fabrique Nationale - Herstal Belgique - Browning's Patenti" si "P. Beretta - cal.9 Scurt - M 1934 - brevet. Gardone V.T 1941". Acest model de pistol Beretta a fost fabricat in Italia si l-au folosit ofiterii romani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Armata Romana comandase 61.000 pistoale, dar au fost livrate doar 40.000, cate 5.000 pe luna, ultimul transport datand din august 1941.

Din primele verificari ale politistilor a rezultat ca, in perioada 1924-1974, biserica a fost administrata de preotul Vasile Isac.