Camera Federativa a Medicilor din Romania sustine ca ministrul Sanatatii nu are dreptul de a desface contracte individuale de munca in spitale. Presedintele Camerei, Dan Peretianu, a declarat ca in exercitarea profesiei de medic exista patru tipuri de jurisdictie: cea a angajatorului, a Colegiului Medicilor, penala si civila.

"Ministerul Sanatatii nu are nicio jurisdictie. El nu poate desface contracte individuale de munca pentru angajatii unei alte institutii in afara de Ministerului Sanatatii propriu-zis. Incetarea contractului individual de munca nu poate sa fie facuta decat de catre directorul care angajeaza personalul respectiv intr-o institutie. In baza Codului Muncii, ministrul, ca ministru, nu are dreptul sa destituie si sa desfaca contracte individuale de munca", a precizat Peretianu, potrivit RRA, citat de Rador.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat la randul sau pentru Realitatea TV ca Ministerul Sanatatii nu a concediat persoanele implicate in cazul barbatului decedat vineri pe holurile Spitalului Judetean Slatina, ci doar a recomandat acest lucru, in urma concluziilor comisiei de ancheta. Potrivit unui comunicat de presa, s-a dispus, de asemenea, ca raportul de control si actele anexe sa fie inaintate catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Slatina.