In judetul Maramures, se circula in conditii de iarna din cauza zapezii cazute in noaptea de duminica spre luni, transmite Radio Romania Actualitati. Traficul se desfasoara cu dificultate pe DN 18, intre Baia Mare - Pasul Gutai - Mara - Sighetul Marmatiei. Politia recomanda soferilor sa aiba masinile echipate corespunzator, in conditiile in care a nins cel putin 12 ore neintrerupt, facand imposibila curatarea carosabilului.

Se circula in conditii de iarna si pe DN 17 C, intre localitatea Sacel - Pasul Stefanitei - Romului, pe DN 19 intre Sighetu Marmatiei - Pasul Huta Certeze - Seini - Satu Mare - Baia Mare si pe DN 1C Baia Mare - Somcuta Mare - Dej - Cluj, cat si pe DJ 184 Baia Sprie - Cavnic - Pasul Rotunda - Ocna Sugatag. Stratul de zapada de pe marginea carosabilului depaseste pe alocuri 15 cm, iar previziunile meteorologice arata ca ninsoarea va continua si in urmatoarele ore.

Si in judetul Hunedoara se circula cu dificultate din cauza poleiului. Astfel, traficul este ingreunat pe DN 7, pe tronsonul Zam - limita cu judetul Alba, dar si in zonele: Deva, Hunedoara, Simeria, Calan si Orastie. Se actioneaza pentru crearea conditiilor normale de trafic, dar deocamdata circulatia se desfasoara cu mare greutate.

De asemenea, in judetele Ilfov si Giurgiu, soselele sunt acoperite cu polei. Ceata persista pe DN2, DN3, DN4 si DN5. In judetul Prahova, carosabilul este umed, iar pe DN1 ceata este prezenta intre Ploiesti si Baicoi, unde vizibilitatea este de maximum 50 de metri.

In judetul Buzau, pe DN10, zona Siriu, soseaua este acoperita pe alocuri de mazga. In Braila, desi nu se inregistreaza probleme deosebite, DJ212 este blocat intre localitatile Bertestii de Jos si Mihai Bravu, din cauza unui autotren, care a derapat.

Directia Politiei Rutiere le recomanda conducatorilor auto sa evite deplasarile pana la inlaturarea pericolelor.