Cunoscutul poet basarabean Grigore Vieru a fost internat, in noaptea de joi spre vineri, in sectia de reanimare a Spitalului de Urgenta din Chisinau, fiind grav ranit, dupa ce a fost implicat intr-un accident de circulatie, transmite agentia DECA-press, citata de UNIMEDIA. Grigore Vieru este intr-o stare foarte grava, cu multiple fracturi interne si are sanse minime de supravietuire, au comunicat pentru UNIMEDIA surse din interiorul Spitalului de Urgenta.

Grigore Vieru se intorcea din orasul Cahul, unde participase la o ceremonie pentru omagierea poetului Mihai Eminescu. In apropierea localitatii Danceni, raionul Ialoveni, automobilul in care se afla poetul a fost implicat intr-un grav accident rutier, izbindu-se violent de stalpul unui panou publicitar.

Potrivit directorului Spitalului de Urgenta, Gheorghe Ciobanu, citat de Jurnal de Chisinau, Vieru a suferit un politraumatism foarte grav, medicii constatand un traumatism cranio-cerebral inchis, o contuzie cerebrala, un traumatism inchis al organelor cavitatii toracice, o contuzie a cordului si pulmonilor, o contuzie a organelor cavitatii abdominale, un soc hipovolemic de gradul III-IV.

Poetul este conectat la aparatul de respiratie artificiala, iar medicii au decis sa nu se recurga la interventii chirurgicale. Directorul Spitalului de Urgenta a refuzat sa dea un pronostic privind evolutia starii poetului.

Eleonora Tcaci, seful substatiei medicale de urgenta Ialoveni, a declarat pentru Info-Prim Neo ca ambulanta a fost solicitata la ora 1:25 noaptea. Poetul se afla in automobil si era in stare confuza, avea dureri de cap si plagi sangerande ale fetei. In rani avea cioburi de sticla de la parbriz.

Soferul automobilului, directorul adjunct al Ansamblului „Joc”, Gheorghe Munteanu, nu a fost internat, insa medicii nu exclud ca ulterior vor aparea complicatii si el va avea nevoie de ingrijiri medicale.

Cei doi se intorceau la Chisinau, din sudul Republicii Moldova. Accidentul este investigat de politia rutiera.