Virgil Ardelean este noul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a Ministerului Administratiei si Internelor, a anuntat Gabriel Oprea, citat de Realitatea Tv.

Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea" a mai indeplinit functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si in perioada 1998-2007.

Fosta UM 0215 (fosta "doi si un sfert"), trasformata in Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, a fost condusa de Virgil Ardelean din iulie 1998.

Ardelean a demisionat la data de 20 iulie 2006 in urma scandalului declansat de disparitia sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism. Tot atunci au mai demisionat directorul SRI, Radu Timofte si directorul SIE, Gheorghe Fulga.

Dar spre deosebire de ceilalti doi, chestorului Ardelean nu i-a fost semnata demisia de catre premierul Calin Popescu-Tariceanu, care a refuzat sa-l numeasca in locul lui Ardelean pe Alexandru Boer, fostul sef de cabinet al lui Vasile Blaga.

El si-a inaintat demisia pentru a doua oara in aprilie 2007, la investirea noului ministru de Interne, Cristian David. Demisia i-a fost de aceasta data aprobata la inceputul lunii mai 2007 .