UPDATE: Glontul a patruns de la stanga la dreapta in zona tamplei

Ancheta in cazul decesului prin impuscare a fostului deputat Mircea Stanescu a ajuns in faza de audieri. Potrivit anchetatorilor marti este audiata logodnica acestuia si o parte din prietenii sai. Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, in momentul in care a fost gasit mort, Mircea Stanescu era imbracat intr-o camasa, iar din primele investigatii rezulta ca glontul a patruns de la stanga la dreapta in zona tamplei. Anchetatorii au mai stabilit ca fostul deputat dormise cu o seara inainte de incident la logodnica sa.

IML: "Primele analize intaresc ideea decesului prin sinucidere"

Primele analize facute in cadrul autopsiei lui Mircea Stanescu arata ca acesta s-a sinucis, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, directorul Institutului National de Medicina Legala (INML), Dan Dermengiu. "Autopsia este in curs, dar dupa primele analize reiese clar ca toate elementele de autopsie intaresc ideea decesului prin sinucidere", a precizat Dermengiu.

Criminalistii au recoltat probe de la cadavru si de la locul unde a fost gasit mort, iar rezultatele acestora vor fi comparate si cuprinse in raportul final medico-legal in cazul lui Mircea Stanescu. Directorul INML a mai spus ca in prezent criminalistii verifica daca pulberea gasita pe mana lui Mircea Stanescu este aceeasi cu cea de pe tampla, locul unde s-a impuscat. In cadrul autopsiei urmeaza sa fie facute si analize toxicologice.

Seara zilei de luni, 5 februarie

Fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, Mircea Stanescu, a murit luni seara, a confirmat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Surse judiciare sustin ca Mircea Stanescu a fost gasit impuscat in cap, iar pistolul se afla in apropierea sa. Locuinta acestuia era ravasita.

La sfarsitul anului trecut, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Mircea Stanescu, suspectat a fi autorul unui accident rutier petrecut sambata, 27 decembrie, in urma caruia un barbat si-a pierdut viata.

"Pot confirma acest eveniment. Vom stabili ce s-a intamplat in acel loc", a declarat Christian Ciocan, fara a preciza daca este vorba despre o sinucidere sau nu.

Trupul fostului deputat PSD a fost transportat la Institutul de Medicina Legala pentru a se stabili cauza mortii.

Barbatul a fost gasit impuscat in cap in locuinta sa din strada Panduri de avocatul sau, Catalin Dancu. Pistolul folosit a fost gasit in apropierea cadavrului, pistolul apartinand lui Mircea Stanescu. Surse citate de Mediafax au declarat ca locuinta era ravasita., insa purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocana declarat ca locuinta nu era ravasita.

Fostul deputat PSD era acuzat de ucidere din culpa, fiind cercetat pentru omorarea barbatului si parasirea locului accidentului. Initial, in acest caz a fost pusa sub acuzare prietena lui, care si-a asumat accidentul.

La momentul la care echipa de cercetare a ajuns la fata locului a fost gasit autoturismul implicat in accident, iar la volan se afla o femeie de 38 de ani, din Bucuresti. Totusi, martorii au afirmat ca la volanul masinii s-a aflat un barbat care la cateva minute a fost luat de un autoturism cu numere de Prahova.

Martorii sustin insa ca soferul masinii era Mircea Stanescu, fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu si fost deputat PSD de Tulcea.

Mai mult, autoturismul implicat in accident, cu numarul B 81 SNT, era inmatriculat pe numele lui Mircea Stanescu. Numarul de inmatriculare al masinii seamana cu cel al autoturismelor apartinand Senatului Romaniei, insa politia a negat faptul ca masina ar fi de la Senat.

In seara accidentului, Mircea Stanescu, impreuna cu prietena sa, a luat masa in oras, unde el a consumat bauturi alcoolice, sustin matori.

Accidentul a avut loc in jurul orei 18:00, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Un autoturism a depasit o alta masina pe linia de tramvai si a lovit un barbat pe trecerea de pietoni. Victima a fost proiectata zeci de metri pe asfalt si a murit pe loc.

Imagini filmate dupa accidentul din decembrie