Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Mircea Stanescu, fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, suspectat a fi autorul accidentului rutier de sambata din zona Barbu Vacarescu din Bucuresti, in urma caruia un barbat si-a pierdut viata, transmite Realitatea Tv.

Anchetatorii il acuza pe Mircea Stanescu, fost deputat PSD, de ucidere din culpa pentru omorarea barbatului si parasirea locului accidentului. Initial, in acest caz a fost pusa sub acuzare prietena lui, care si-a asumat accidentul de sambata seara.

La momentul la care echipa de cercetare a ajuns la fata locului a fost gasit autoturismul implicat in accident, iar la volan se afla o femeie de 38 de ani, din Bucuresti. Totusi, martorii au afirmat ca la volanul masinii s-a aflat un barbat care la cateva minute a fost luat de un autoturism cu numere de Prahova.

Martorii sustin insa ca soferul masinii era Mircea Stanescu, fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu si fost deputat PSD de Tulcea.

Mai mult, autoturismul implicat in accident, cu numarul B 81 SNT, era inmatriculat pe numele lui Mircea Stanescu. Numarul de inmatriculare al masinii seamana cu cel al autoturismelor apartinand Senatului Romaniei, insa politia a negat faptul ca masina ar fi de la Senat.

In seara accidentului, Mircea Stanescu, impreuna cu prietena sa, a luat masa in oras, unde el a consumat bauturi alcoolice, sustin matori.

Accidentul a avut loc in jurul orei 18:00, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Un autoturism a depasit o alta masina pe linia de tramvai si a lovit un barbat pe trecerea de pietoni. Victima a fost proiectata zeci de metri pe asfalt si a murit pe loc.