A fost record de trafic pe Valea Prahovei iar politia rutiera anunta de Craciun blocaje in statiunile dintre Sinaia si Brasov. Pe de alta parte, tot mai multi romani prefera sa ia avionul spre Austria iar nord-vestul tarii ajunge mai repde cu masina in statiunile din Alpi decat la Sinaia sau Predeal.

De Revelion, ofertele agentiilor de turism abunda in pachete de 27-31 de euro pe zi de persoana, la pensiuni sau hoteluri de 3 stele din Tirol, in sejur de 5 sau 7 zile. Preturile la hotelurile si pensiunile din Valea Prahovei sunt egale sau chiar mai piperate decat cele din Austria, in conditii de cazare, servicii si infrastructura mai proaste.

Si totusi, peste 100.000 de romani si-au facut rezervari de Revelion in statiunile din Romania si doar 13.000 in afara tarii, cifre intr-o usoara scadere fata de anul trecut, potrivit datelor furnizate de agentiile de turism. Cum se explica?

Spune de ce alegi sa-ti petreci Revelionul in tara sau in statiuni din strainatate, ca de pilda Austria: argumenteaza cu povestea ta. Ti-a redus criza financiara bugetul de Revelion?