Capitala Romaniei a doborat duminica un al treilea record demn de inscris in Cartea Recordurilor: cel mai greu tort cu frisca si fructe.

Tortul a fost asamblat in Piata Constitutiei, incepand cu ora 06.00. Sapte persoane au umplut blaturile cu crema si au ornat prajitura. Tortul a fost preparat din 100 de kilograme de frisca, 1.000 de oua si 40 de kilograme de zahar. Prajitura cantareste 281 de kilograme si se inscrie in Guinness Book la categoria "cel mai greu tort cu frisca si fructe", anunta Antena 3.

Pentru a putea omologa gigantica prajitura, reprezentantii Guinness Book au folosit un cantar electronic special pentru a determina greutatea tortului.

Diploma care atesta recordul i-a fost inmanata primarului Sorin Oprescu de catre oficialii Guinness, in Piata Constitutiei.

Maratonul recordurilor in Capitala a inceput in urma cu o saptamana, cand aproape 4.000 de Mosi au impartit bucurestenilor cadouri pe strazile orasului, stablind recordul de "cei mai multi Mosi Craciun adunati intr-o piata", iar sambata, bucurestenii au doborat un alt record - "cel mai lung carnat din lume".